Villa i Funäsdalen

Tullvägen 8

Tullvägen 8

Fin och familjär villa med gångavstånd till det mesta i Funäsdalen

Område Funäsdalen
Tomt 1850 kvm

Boarea 105 kvm
Antal rum 4 (3 - 4 sovrum)

Tillträde Enligt ö.k.
Pris 2 300 000 kr eller högstbjudande

Mysig enplansvilla centralt belägen i Funäsdalen, med utsikt över sjö och berg. Nytt badrum och bergvärme är två av husets positiva egenskaper. Ett perfekt familjehus med närhet till skid- och skoterspår, lekplats och Risnäsets fritidsområde. Uteplats med skiffersten och rejäl grill. Garage och friggebod på tomten.

+ Gör intresseanmälan+ Beräkna månadskostnad

Ansvarig mäklare:

Jannie Lindberget

Ägare/ Registrerad Fastighetsmäklare

070 751 05 16
Maila mig

Objektsbeskrivning

Allmän beskrivning

Denna ljusa och trivsamma villa ligger centralt belägen i Funäsdalen med nära till allt. Huset är både mysigt och praktiskt med öppen spis i allrummet och klinkergolv med golvvärme i kök, hall och passage. Kök och allrum ligger på varsin sida om hallen och båda rummen har utsikt över Funäsdalssjön. I allrummet finns även fönster med utsikt upp mot Funäsdalsberget och bredvid, en altandörr som leder direkt ut till den härliga gräsmattan som omger huset och inbjuder till lek och umgänge.

Badrummet är helt nyrenoverat med ett snyggt, grått klinkergolv och vita, större kakelplattor på väggarna. Taket är ett laserat träpanelstak med infällda spottar som har dimmerfunktion. I badrummet finns även ett kungligt badkar med snygga guldtassar.

Det mindre sovrummet har en platsbyggd koja ovanför sängen - mycket populärt bland de yngre familjemedlemmarna och kompisar.

Den vindskyddade uteplatsen med skiffer och murad grill ligger precis utanför köksfönstret. Perfekt att samlas ikring under varma sommarkvällar och soliga vårvinterdagar. Parkeringen har plats för minst tre bilar och tillsammans med det vidbyggda garaget blir det fyra platser. Vedförrådet är praktiskt placerat bakom pannrummet. Friggeboden på tomten kan användas till såväl förvaring som skotergarage.

Från Tullvägen är det gångavstånd till både mataffärer, butiker och skola. Strax intill, finns lekplats och fina längdskidspår och skoterleder som passerar nere vid sjön. Bilvägen förbi huset i sydvästlig riktning tar dig vidare runt sjön.

Information

Typ: Villa
Upplåtelseform: Friköpt
Rum: 4 (varav 3 - 4 sovrum)
Boarea/Biarea: 105/0 kvm
Byggår: 1969
Tomtarea: 1850 kvm, Trädgårdstomt
Objektnr: JL075
Tillträde: Enligt ö.k.
Pris: 2 300 000 kr eller högstbjudande

Länkar

Byggnad

Fastighetsbeteckning: 
Härjedalen Funäsdalen 30:32
Byggnadstyp: 
1-plansvilla med garage
Byggår: 
1969
Grund: 
Betongplatta
Stomme: 
Trä
Fasad: 
Stående träpanel
Fönster: 
2- och 3-glas
Bjälklag: 
Betong och trä
Tak: 
Plåt
Utvändig plåtarbete: 
Lackerad plåt
Uppvärmning: 
Bergvärme (installerad 2005)
Ventilation: 
Självdrag
Övrigt byggnad: 

De nuvarande ägarna har i oktober 2017 totalrenoverat badrummet som färdigställdes vecka 42.
Under 2017 har de även bytt yttertak och delar av innertak på garagedelen med tillhörande sovrum 3 och pannrum.
Renoverat sovrum 3 med nytt innertak och invändig yttervägg, nytt fönster.
Tapetserat och målat sovrum 1 och 2.

Övriga byggnader

På fastigheten finns en friggebod om ca 10 kvm. Byggnaden används idag som förråd för gräsklippare, trädgårdsredskap och annat.

Allmänt om objektet

Taxeringskod: 
220
Taxeringsår: 
2017
Taxeringsvärde: 
998 000 kr
Varav byggnad: 
574 000 kr
Summa pantbrev: 
1 400 000 kr
Tomtarea: 
1850 kvm
Tomt typ: 
Trädgårdstomt
Övrigt tomt: 

Fin och plan tomt med stora gräsytor och vinbärsbuskar. Singelbädd på infart mot garage.

VA: 

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Plan: 
Funäsdalen 48:1 81:1m fl Stadsplan, beslutad Datum: 1981-09-09 Genomförande: slut 1992-06-30
Huset säljs omöblerat. Fristående frysbox i garage ingår. Boarea, 115 kvm och biarea 20 kvm (säljarens information). Boarea enligt taxeringsinformationen, 105 kvm. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljarna och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Varmt välkommen att kontakta oss inför visning, ytterligare information och boendekostnadskalkyl!

Driftkostnader

Total driftkostnad: 
36 016 kr

El: 
22806 kr
16413 kWh
VA: 
5670 kr
Renhållning: 
3094 kr

Sotning: 
500 kr
Försäkring: 
3946 kr

Antal personer i hushållet: 
4
Kommentar: 

Posten el avser nätavgift till Härjeåns Nät AB om 8 125 kr (20 A säkring) och kostnad för uppvärmning och hushållsel om 14 681 kronor. Tänk på att driftskostnaderna är baserade på nuvarande ägare förbrukning och att de kan variera kraftigt beroende på nyttjandegrad.

Energideklaration

Energideklaration: 
Performed
Datum för energideklaration: 
2017-10-27
Energiprestanda: 
95
Energiklass: 
C

Allmän beskrivning

Via den vackra farstukvisten i härjedalsstil kommer man in i en rymlig hall med bra förvaring på vänster sida. Hallen har ett slitstarkt klinkergolv med golvvärme. Vidare övergår hallen till en passage i vinkel. Till höger ligger det rymliga allrummet med en mysig öppen spis och utsikt ner mot sjön och upp mot Funäsdalsberget. Rummet är ljust och trivsamt. Rakt fram i hallen ligger det fräscha, nyrenoverade badrummet med ett läckert badkar. Vägg i vägg finns ytterligare en toalett, skönt när man är många. Nästa rum till höger är ett mindre sovrum med en väggfast koja inbyggd i vinkel på vägg. Rakt fram i passagen, det stora sovrummet med inbyggda garderober och stort fönster ut mot baksida av tomten och berget.

Till vänster från hallen sett har vi köket, med en inbjudande inramning av hyllor vid dörröppningen. Köket är mycket hemtrevligt med vacker utsikt från både köksdel och matbord.

Genom köket kommer vi till tvättstugan och vidare ett halvsteg ner ett sovrum 3/kontor. Från sovrummet finns ingång till pannrummet och vidare till vedförrådet på baksidan av huset. Till vänster i sovrum 3/kontor leder dörren direkt ut till garaget.

HallPraktisk hall med bra förvaring i ett halvdussin garderober direkt till vänster. Två av garderobsdörrarna har speglar. Avhängningsmöjligheter på krokar till höger. Hallen övergår i en passage som ligger i vinkel mot hallen. Passagen leder oss vidare till nästan alla av husets rum. Dörrarna i passagen är snygga, målade ramdörrar med matta silverfärgade beslag. Klinker på golv, tapet på väggar och målade skivor i tak. Golvvärme.

AllrumFrån hallen och via den breda öppningen till höger tar vi oss in i det stora allrummet. Utsikten ner mot sjön i det stora glaspartiet förstärks av det motsatta fönsterpartiet som vetter upp mot berget på andra sidan rummet. Mot baksidan finns en altandörr ut på gräsmattan. Braskassetten i mitten av rummet inramas fint i en vitputsad öppen spis. Allrummets vänstra del har tidigare varit ett sovrum. Finns behov av ett fjärde sovrum i framtiden, kan en vägg och dörr alltid sättas på plats igen. Laminatgolv, tapet på väggar och målade skivor i tak. Dimmer på takbelysning. Vattenburna radiatorer. Ljust laminatgolv, tapet på väggar och målade skivor i tak.

BadrumRakt fram i hallen finns det större och helt splitter nya badrummet med WC, handfat i kommod, spegelskåp samt ett badkar med vackra tassar i guld. I badkaret finns även dusch och på vägg en vattenburen handdukstork. Klinker på golv, kakel på vägg och träpanel i tak. Taket har infällda spottar med dimmer. Fukt- och timerinställd badrumsfläkt i taket. Klinkergolv, kakelplattor på väggar och vitmålad träpanel i tak. Golvvärme.

Separat toalettrumVägg i vägg med badrummet finns ett separat toalettrum som inrymmer WC och handfat. Klinkergolv, kakel och tapet på vägg samt målade skivor i tak. Golvvärme.

Sovrum 1Sovrum 1, är det mindre sovrummet med plats för enkelsäng och fönster ut mot berget. Här finns en vinkel i väggen som idag har en platsbyggd koja. Parkettgolv, nytapetserade väggar och målade skivor i tak. Golvvärme.

Sovrum 2Rakt fram i passagen är det större sovrummet. Den ena väggen har en färgglad fondtapet med härligt mönster och gott om plats för en större dubbelsäng. Rummet har fyra inbyggda garderober och dimmerfunktion på taklampa. Parkettgolv, tapet på väggar samt målade skivor i tak. Golvvärme.

KökKöket i vinkel inbjuder till sociala måltider och matlagning. Köksluckorna är gedigna träluckor med nätta beslag. Här finns träbänkskivor med två infällda hoar och kakel ovanför arbetsbänkarna. Spis med glashäll och varmluftsugn. Rostfri fläktkåpa med belysning ovanför. Ett kylskåp och tre inbyggda skafferiskåp med lådor alldeles intill. Matplats invid fönster för minst sex personer. Klinkergolv, tapet på väggar och målade skivor med pärlspontmönster i tak. Golvvärme.

TvättstugaIntill köket ligger tvättstugan med tvättmaskin och torktumlare. Tvättbänken har en mörk bänkskiva med infälld tvättho i porslin och en stilig vattenkran. Klinkergolv, målad väv på väggar och målade skivor i tak. Golvvärme.

Sovrum 3Vidare genom tvättstugan kommer vi till det tredje sovrummet, som också kan fungera som kontor eller gästrum. Rummet är ljust och fräsch med nya ytskikt och fönster västerut. Laminatgolv, tapet på tre av väggarna och på den fjärde laserad träpanel. Taket, yttervägg och fönster är nygjort med nya reglar, isolering, gipsskivor samt träpanel.

Pannrum/förrådFrån sovrummet tar vi oss in i pannrum/förråd. Här finns bergvärmepump med varmvattenberedare. Här finns också den dörr som går ut mot vedförrådet som gör det enkelt att hämta veden direkt inifrån huset. Målat betonggolv med målade skivor på såväl väggar som i tak.

GarageFrån sovrum/kontor tar vi oss också direkt ut i garaget. Här finns verktygsvägg, snickarbänk, frysbox och plats för en bil. Manuell garageport. Målad betong på golv, målade skivor på vägar och omålade skivor i tak. Hela denna del med garage, sovrum och pannrum har nytt yttertak i papp.

Information

Antal rum: 
4
Varav sovrum: 
3 - 4
Boarea: 
105 kvm
Biarea: 
0 kvm
Källa: 
taxeringsinformation

Närområdet

Om Funäsdalen: Vackert belägen mellan berg och sjö med utsikt över fjällen ligger centralorten i området. Gondolbanan kopplar samman berget med byn och skapar inte bara känslan av att vara en skidort utan är det också på riktigt. Här har du ski-in, ski-out läge samtidigt som du är i centrum. Funäsdalen lockar många, sommar som vinter och skapar en skön mix av turister och lokalbefolkning. Funäsdalsberget erbjuder 5 liftar och 17 nedfarter med inte mindre än 300 meters fallhöjd. Gondolbanan är öppen nästan året om och gör det enkelt för alla med eller utan skidor att komma upp på toppen och njuta av den milsvida panoramautsikten. Som den centralort som Funäsdalen utgör för området är alla anläggningar inom rimligt avstånd. Här får du tillgång till 136 nedfarter och 40 liftar på ett och samma liftkort. I Funäsdalen är det aldrig långt till närmaste skid- eller skoterspår. Här finns ett av världens bästa spårsystem, Nordic Ski systemet för längdskidåkning med sina 300 km pistade skidspår och inte mindre än 610 km preparerade skoterleder som kopplar samman alla byar oavsett vart du bor. Sommartid erbjuder området fina möjligheter till paddling, fiske, ridning, vandring, cykling, golf, bär- och svampplockning. Området kännetecknas av sin lättillgänglighet vilket gör att alla kan få ta del av fjällkänslan, gammal som ung. Endast 5 kilometer bort i Ljusnedal finns Sveriges äldsta 18-håls fjällgolfbana som är värd att besöka.
Närservice: 
Här finns en levande bykärna med alla samhälleliga funktioner som du kan tänkas behöva så som mataffärer, restauranger, gym, bensinstationer, post, välsorterade butiker, sjukvård, bowlinghall, bibliotek och systembolag.
Parkering: 
Parkera enkelt och bekvämt i P-huset i centrala Funäsdalen, strax nedanför påstigning för gondolen som tar dig till toppen av Funäsdalsberget både sommar och vinter.
Omgivning Övrigt: 
Läs gärna mer om Funäsdalen och Funäsfjällen på: www.funasdalen.se och www.funasfjallen.se

Speciellt

Huset säljs omöblerat.
Fristående frysbox i garage ingår.

Boarea, 115 kvm och biarea 20 kvm (säljarens information). Boarea enligt taxeringsinformationen, 105 kvm.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljarna och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Varmt välkommen att kontakta oss inför visning, ytterligare information och boendekostnadskalkyl!

Vägbeskrivning

Från Funäsdalens centrum kör väg 84 mot Norge. Sväng vänster mitt emot Coop. Efter ca 300 meter så ligger huset på höger sida. Välkommen att boka tid för visning!

Bilder

Farstukvist i härjedalsstil
Farstukvist i härjedalsstil
Ljust allrum med murad öppen spis och insats
Ljust allrum med murad öppen spis och insats
Läshörna i den vänstra allrumsdelen
Läshörna i den vänstra allrumsdelen
Splitter nytt badrum, klart i oktober vecka 42!
Splitter nytt badrum, klart i oktober vecka 42!
Sovrum 1
Sovrum 1
Sovrum 2
Sovrum 2
Separat toalettrum, vägg i vägg med badrummet
Separat toalettrum, vägg i vägg med badrummet
Sovrum 3
Sovrum 3
Tvättstuga
Tvättstuga
Hall
Hall
Planritning
Planritning
Fler utvändiga bilder. Vy över tomten fotograferad med drönare
Fler utvändiga bilder. Vy över tomten fotograferad med drönare
Bild tagen med drönare över Tullvägen 8
Bild tagen med drönare över Tullvägen 8
Bild från drönare över tomten
Bild från drönare över tomten
Vinterbild, Tullvägen 8 med Funäsdalsberget i bakgrunden
Vinterbild, Tullvägen 8 med Funäsdalsberget i bakgrunden
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Funäsdalsberget, sommarkarta
Funäsdalsberget, sommarkarta

Intresseanmälan

Jannie Lindberget

Ägare/ Registrerad Fastighetsmäklare

070 751 05 16
Maila mig
Besök oss på Facebook