Tomt i Funäsdalen

Kåvan 37A

 Kåvan 37A

En tomt kvar, med stor byggrätt i Kåvan

Område Funäsdalen
Tomt 1645 kvm

Tillträde Enligt ö.k.
Pris 475 000 kr eller högstbjudande

Fastighetsbeteckning
Härjedalen Funäsdalen 8:260

Tomt i Kåvanområdet med bekvämt avstånd till skidåkning på Funäsdalsberget, välpreparerade längdspår och skoterleder. Med Expressliften i Kåvan dalstation når du skidåkning ända ner till bykärnan i Funäsdalen. Varje tomt har en väl tilltagen byggrätt upp till 200 kvm och anslutning till kommunalt VA, el och fiber!

+ Gör intresseanmälan+ Beräkna månadskostnad

Ansvarig mäklare:

Jannie Lindberget

Ägare/ Registrerad Fastighetsmäklare

070 751 05 16
Maila mig

Objektsbeskrivning

Allmän beskrivning

Vid foten av Funäsdalsberget, i populära Kåvan finns nu en tomt kvar till salu. Här bygger du ett för dig passande fjällboende med bekvämt avstånd till skidåkning både utför och på längden. Tomterna är belägna drygt 500 meter från Kåvan dalstation med skidåkning på Funäsdalsberget.

Berget är verkligen en pärla när det gäller skidåkning. Med en fallhöjd på 300 meter hinner du njuta av många härliga carvingsvängar innan det är dags att ta liften upp igen. Här finns även ett trevligt barnområde för de allra minsta skidåkarna och parken med rails och hopp för de som gillar utmaningar. Härifrån tar du 6-stolsliften till toppen av berget och skidnedfarten ända ner till byn, Funäsdalen på den södra sidan av berget. Med gondolen, mitt i bykärnan tar du dig sen direkt upp till Toppstugan för en god lunch eller fika med milsvid utsikt innan mer skidåkning väntar.

Längs Ljusnan passerar Nordic Ski spårsystemet som omfattar 30 mil välpreparerade längdspår som sammanlänkas mellan dalgångarna. Sommartid erbjuder området fina mountainbike-, vandringsleder och bra fiske för att nämna några.

Varje tomt har stor byggrätt om 200 kvm och är ansluten till kommunalt vatten och avlopp.

Information

Typ: Tomt
Upplåtelseform: Friköpt
Tomtarea: 1645 kvm, Naturtomt
Objektnr: JL123
Tillträde: Enligt ö.k.
Pris: 475 000 kr eller högstbjudande

Länkar

Byggnad

Fastighetsbeteckning: 
Härjedalen Funäsdalen 8:260

Allmänt om objektet

Tomtarea: 
1645 kvm
Tomt typ: 
Naturtomt
Övrigt tomt: 

TOMTSTORLEK:
Funäsdalen 8:250, 1 404 kvm (SÅLD)
Funäsdalen 8:251, 1 565 kvm (SÅLD)
Funäsdalen 8:255, 1 494 kvm (SÅLD)
Funäsdalen 8:256, 1 567 kvm (SÅLD)
Funäsdalen 8:258, 1 103 kvm (SÅLD)
Funäsdalen 8:260, 1 645 kvm
Funäsdalen 8:264, 1 100 kvm (SÅLD)

PLANBESTÄMMELSER (se även länk till planbestämmelser i beskrivning) eller: http://kommun.herjedalen.se/download/18.7481e2714c4578c19e5dd7/144466711...

Tomtplats får bebyggas med en huvudbyggnad innehållande högst en lägenhet. Största byggnadsarea är 200 kvm. Inom byggnadsarean får komplementbyggnad uppföras till högst 40 kvm. Komplementbyggnad får inte inredas till bostad. Tomtplats får bebyggas, endast med friliggande hus och högst en våning. Suterrängvåning eller vindsvåning får anordnas. Om suterrängvåning anordnas, får inte vind inredas eller omvänt.

Bebyggelsen skall utgå från Västra Härjedalens byggnadstradition i sin utformning. Byggnader ska ha enklare former med taknock i samma riktning som långsida. Taken kan variera mellan 25-35 graders lutning och ha begränsade takutsprång. Färgsättningen ska harmoniera med bygdens traditionella färgsättning. Husen ska vara i trä. Takmaterial ska utgöras av inte reflekterande material. För utförande i övrigt, se kommunens designprogram. (se länk till kommunens designprogram på objektens förstasida).

VA: 

ANSLUTNING VATTEN OCH AVLOPP:
Anslutningsavgift för kommunalt vatten och avlopp till förbindelsepunkt vid tomtgräns ingår i priset.
Anslutning av vatten och avlopp från tomtgräns till hus (lägenhet) bekostas av köparen. Vid anslutning till bostad (lägenhet) över 40 kvm (BTA) bruttoarea tillkommer en lägenhetsavgift till kommunen med f.n. 44 000 kr. inkl. moms. För bostad (lägenhet) mindre än 40 kvm (BTA) bruttoarea är lägenhetsavgiften till kommunen f.n. 22 000 kr. inkl. moms.

Samtliga kostnader förenade med anslutning från förbindelsepunkt vid tomtgräns till bostad (lägenhet) på fastigheterna samt anläggande av infart till respektive fastighet bekostas av köparen. Angivna kommunala anslutningsavgifter kan förändras. Varje fastighet kommer att debiteras med den aktuella anslutningsavgiften som råder vid tidpunkt för beviljande av bygglov.

ANSLUTNING EL:
Fastigheterna kommer kunna anslutas till el. Härjeåns Nät AB kommer under sommaren 2017 att bygga om elnätet i Kåvanområdet där dessa fastigheter ingår. I samband med detta kommer de att förlägga serviskabel för elanslutning upp till max 25A för respektive fastighet. Servisledning för elanslutning kommer att finnas vid tomtgräns. Anslutningsavgift för max 25A är f.n. 27 625 kr inkl. moms.
Anslutningsavgiften ingår ej i priset.
Möjlighet till byggel kommer att finnas tillgänglig för fastigheterna fr.o.m. våren 2017.

ANSLUTNING FIBER:
Fastigheterna kommer kunna anslutas till fiber. Under sommaren 2017 gräver Härjeåns Nät ner elledningarna i Kåvanområdet och i samband med detta även kanalisering för fiber. Från 1 april 2017 är anslutningsavgiften 19 900 kr inkl. moms per fastighet.
Anslutningsavgiften ingår ej i priset.

Plan: 
För fastigheten Funäsdalen 8:3 mfl. , Funäsdalen Detaljplan, beslutad Datum: 2015-03-05 Genomförande: Början 2015-03-31 slut 2030-03-30
Servitut etc.: 

Andel i samfällighet/GA: Funäsdalen GA:28, GA:153
Gemensamhetsanläggning GA:28 avser vägar.
Gemensamhetsanläggning GA:153 avser sophantering.
Gemensamhetsanläggningarna förvaltas genom Kåvans Samfällighetsförening.

Driftskostnaden för obebyggd tomt är f.n. 1 400 kr/år och avser årsavgiften gällande gemensamhetsanläggning för väg. För bebyggd fastighet debiteras utöver årsavgift för väg, även avgift för sophantering med f.n. 1 600 kr/år.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köparen uppmanas att stämma av byggrätten med Miljö & Byggnadskontoret i Härjedalens kommun. De kan även ge svar på frågor som härrör bygglov. Tel. 0680-161 00 vxl. E-post: miljo.bygg@herjedalen.se För frågor avseende kommunalt vatten och avlopp, anslutnings-, och förbrukningsavgifter, kontakta Henrik Ingvarsson på Härjedalens kommun. Tel. 0680-161 91 E-post: henrik.ingvarsson@herjedalen.se För frågor avseende el, och fiber kontakta Härjeåns Nät AB Tel. 0680-242 00 E-post: info@harjeans.se Kontakta oss för personlig visning, boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Välkomna!

Driftkostnader

Total driftkostnad: 
0 kr

Ingen allmän beskrivning

Information

Närområdet

Om Funäsdalen: Vackert belägen mellan berg och sjö med utsikt över fjällen ligger centralorten i området. Gondolbanan kopplar samman berget med byn och skapar inte bara känslan av att vara en skidort utan är det också på riktigt. Här har du ski-in, ski-out läge samtidigt som du är i centrum. Funäsdalen lockar många, sommar som vinter och skapar en skön mix av turister och lokalbefolkning. Funäsdalsberget erbjuder 5 liftar och 17 nedfarter med inte mindre än 300 meters fallhöjd. Gondolbanan är öppen nästan året om och gör det enkelt för alla med eller utan skidor att komma upp på toppen och njuta av den milsvida panoramautsikten. Som den centralort som Funäsdalen utgör för området är alla anläggningar inom rimligt avstånd. Här får du tillgång till 136 nedfarter och 40 liftar på ett och samma liftkort. I Funäsdalen är det aldrig långt till närmaste skid- eller skoterspår. Här finns ett av världens bästa spårsystem, Nordic Ski systemet för längdskidåkning med sina 300 km pistade skidspår och inte mindre än 610 km preparerade skoterleder som kopplar samman alla byar oavsett vart du bor. Sommartid erbjuder området fina möjligheter till paddling, fiske, ridning, vandring, cykling, golf, bär- och svampplockning. Området kännetecknas av sin lättillgänglighet vilket gör att alla kan få ta del av fjällkänslan, gammal som ung. Endast 5 kilometer bort i Ljusnedal finns Sveriges äldsta 18-håls fjällgolfbana som är värd att besöka.
Närservice: 
Här finns en levande bykärna med alla samhälleliga funktioner som du kan tänkas behöva så som mataffärer, restauranger, gym, bensinstationer, post, välsorterade butiker, sjukvård, bowlinghall, bibliotek och systembolag.
Parkering: 
Parkera enkelt och bekvämt i P-huset i centrala Funäsdalen, strax nedanför påstigning för gondolen som tar dig till toppen av Funäsdalsberget både sommar och vinter.
Omgivning Övrigt: 
Läs gärna mer om Funäsdalen och Funäsfjällen på: www.funasdalen.se och www.funasfjallen.se

Speciellt

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Köparen uppmanas att stämma av byggrätten med Miljö & Byggnadskontoret i Härjedalens kommun. De kan även ge svar på frågor som härrör bygglov.
Tel. 0680-161 00 vxl.
E-post: miljo.bygg@herjedalen.se

För frågor avseende kommunalt vatten och avlopp, anslutnings-, och förbrukningsavgifter, kontakta Henrik Ingvarsson på Härjedalens kommun.
Tel. 0680-161 91
E-post: henrik.ingvarsson@herjedalen.se

För frågor avseende el, och fiber kontakta Härjeåns Nät AB
Tel. 0680-242 00
E-post: info@harjeans.se

Kontakta oss för personlig visning, boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Välkomna!

Vägbeskrivning

Från Funäsdalen centrum, tag vänster i korsning Rörosvägen-Vallarvägen mot Bruksvallarna. Kör ca 2,2 km och tag vänster vid infart till Kåvans fritidshusområde och fortsätt ca 1 km. Tomterna är belägna på höger och vänster sida om huvudvägen i Kåvanområdet. Skyltar finns uppsatta på respektive tomt.

Bilder

Kåvan, vid foten av Funäsdalsberget, tomtområde markerat
Kåvan, vid foten av Funäsdalsberget, tomtområde markerat
Kåvan sett från Ormruet
Kåvan sett från Ormruet
Kåvan sett från Funäsdalsberget, tomtområde markerat
Kåvan sett från Funäsdalsberget, tomtområde markerat
Anåfjället från Funäsdalsberget
Anåfjället från Funäsdalsberget
Kåvan Express, toppstation
Kåvan Express, toppstation
Kåvan dalstation med 6-stolslift upp till toppen och mysigt barnområde
Kåvan dalstation med 6-stolslift upp till toppen och mysigt barnområde
Funäsgondolen med skidåkning från bykärnan upp till Toppstugan med restaurang
Funäsgondolen med skidåkning från bykärnan upp till Toppstugan med restaurang
Funäsgondolen, toppstationen
Funäsgondolen, toppstationen
Anåfjällen i bakgrunden
Anåfjällen i bakgrunden
Pistkarta Funäsdalsberget
Pistkarta Funäsdalsberget
Avstyckningskarta, tomter till salu markerade med cirkel
Avstyckningskarta, tomter till salu markerade med cirkel
Fastighetskarta, tomter till salu markerade med cirkel
Fastighetskarta, tomter till salu markerade med cirkel

Intresseanmälan

Jannie Lindberget

Ägare/ Registrerad Fastighetsmäklare

070 751 05 16
Maila mig
Besök oss på Facebook