Fritidshus i Funäsdalen

Fjällvråksvägen 17

Fjällvråksvägen 17

Rustikt timmerhus i två plan med härliga ytor för umgänge!

Område Funäsdalen
Tomt 1047 kvm

Boarea 90 kvm
Antal rum 5 (3 sovrum)

Tillträde Enligt ö.k.
Pris 2 700 000 kr eller högstbjudande

Rejält timmerhus med synliga timmerväggar inomhus och rymlig planlösning. Kök och storstuga med full takhöjd, som ger huset en härlig rymd. Tre stora sovrum inrymmer idag 6 bäddar. Gillestuga, bastu och relax i källarplan är väl tilltagna så att alla får plats. Friggebod på tomten. Skid- och skoterled alldeles intill.

+ Gör intresseanmälan+ Beräkna månadskostnad

Ansvarig mäklare:

Jannie Lindberget

Ägare/ Registrerad Fastighetsmäklare

070 751 05 16
Maila mig

Objektsbeskrivning

Allmän beskrivning

Timmerhus i sin bästa skepnad. Här är högt i tak, smakfullt synliga timmerväggar och två öppenspisar - ett hus du inte vill missa. Huset har en rymd och karaktär som genomsyrar hela huset. Beläget i Hållan Stugby fritidsområde och passar lika bra till året-runt-boende med endast 6 km till Funäsdalens centrum.

Med sin öppna planlösning i kök och storstuga, fulla takhöjd och öppenspis på båda planen, kan man inte annat än njuta av detta hus. I huset finns också tre sovrum, gillestuga/TV-rum, bastu, dusch och relax, tvättstuga, två separata toalettrum och hall. Husets uppvärmning sker via direktverkande el, och temperaturen kan enkelt regleras hemifrån via GSM-styrning.

Altanen sträcker sig runt två av husets sidor och här kan man njuta av solen under hela dagen. På tomten finns en friggebod som fungerar som förråd för diverse friluftsutrustning, ved och trädgårdsmöbler.

Fastigheten är en hörntomt med närhet till såväl skoter- som skidleder. Alldeles intill Hållans Stugby finns fritidsbyn Fjällkällan, med restaurang Fjällkällans Kök som serverar ypperligt god mat och dryck. Tänndalen och Funäsdalen med dess skidområden och service ligger inom några kilometer. På tomten med utsikt mot Funäsdalsberget finns gott om plats för parkering av bilar framför huset, gräsytor och träd.

Information

Typ: Fritidshus
Upplåtelseform: Friköpt
Rum: 5 (varav 3 sovrum)
Boarea/Biarea: 90/54 kvm
Byggår: 1989
Tomtarea: 1047 kvm, Naturtomt
Objektnr: JL138
Tillträde: Enligt ö.k.
Pris: 2 700 000 kr eller högstbjudande

Länkar

Byggnad

Fastighetsbeteckning: 
Härjedalen Funäsdalen 32:115
Byggnadstyp: 
1-plans Fritidshus med suterrängplan
Byggår: 
1989
Grund: 
Betongplatta
Grundmur: 
Betongsten
Stomme: 
Timmer
Fasad: 
Timmer
Fönster: 
2-glas isoler + 1
Bjälklag: 
Betong och trä, kombinerat
Tak: 
Plåttak med pannprofil
Utvändig plåtarbete: 
Lackerad plåt
Uppvärmning: 
Direktverkande el och ved
Ventilation: 
Självdrag
Övrigt byggnad: 

Stor, rymlig altan under tak längs ena gaveln och entrésidan av huset.
Värmesystemet kan regleras hemifrån via GSM-styrning.
Utvändig antenn finns för markbundet tv-nät.

Övriga byggnader

Oisolerad friggebod, 10 kvm byggnadsarea som idag används som förråd. Grundläggning av upplagda lecastenar, fasad av plantimmer samt plåttak. El saknas till byggnaden.

Allmänt om objektet

Taxeringskod: 
220
Taxeringsår: 
2016
Taxeringsvärde: 
1 249 000 kr
Varav byggnad: 
870 000 kr
Summa pantbrev: 
600 000 kr
Tomtarea: 
1047 kvm
Tomt typ: 
Naturtomt
Övrigt tomt: 

Ljus, naturtomt med fint grönområde, träd och gott om utrymme för parkering.

VA: 

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Plan: 
Fritidshus i hållansfritidsområde Detaljplan, beslutad Datum: 2010-05-06 Genomförande: Början 2010-06-16 slut 2025-06-15
I köpet ingår merparten av möbler och inventarier med undantag för vissa möbler och personliga tillhörigheter. Värdet för möbler och inventarier som ingår i köpet, särskrivs i köpekontraktet till ett värde som överenskommes mellan köpare och säljare. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Kontakta oss för visning, ytterligare information och boendekostnadskalkyl. Huset visas genom personliga visningar när det passar Er. Välkomna!

Driftkostnader

Total driftkostnad: 
30 570 kr

El: 
15635 kr
9332 kWh
VA: 
5773 kr
Renhållning: 
2320 kr
Väg, samfällighet: 
2842 kr
Sotning: 
400 kr
Försäkring: 
3600 kr

Kommentar: 

Posten el avser nätavgift om 6 276 kr till Härjeåns Nät AB och kostnad för uppvärmning och hushållsel om ca 9 359 kronor. Tänk på att driftskostnaderna är baserade på nuvarande ägare förbrukning och att de kan variera kraftigt beroende på nyttjande.

Energideklaration

Energideklaration: 
Behövs ej

Allmän beskrivning

Huset är byggt 1988 med ett rustikt utseende såväl interiört som exteriört. Storstugan är huset hjärta och har en härlig fjällkänsla med "grova" drag. Från våningsplanet med entrén kliver du direkt in i storstugan med en rejäl öppenspis mitt i blickfånget, plats för soffor och ett välutrustat Marbodalkök vid utgång till altan. Ett rum med själ som inbjuder till samvaro och gemenskap, helt enkelt. Här finns även två av de tre sovrummen som alla är väl tilltagna i storlek.

En trappa ner, i suterrängplanet finns gillestugan där tid för tv och gemenskap ges. Ett tredje sovrum intill trappan och relax med dusch och bastu gör gott för själen efter en dag med vandring på fjället eller i skidbacken. Här finns även en rymlig tvättstuga och en groventré med gott om utrymme för pjäxor och skidkläder. Huset har den standard som behövs för såväl fritids-, som permanentboende!

Storstuga och kök, våningsplanÖppen planlösning med full takhöjd. Trägolv, vacker timmervägg till vänster som innervägg och andra väggar med målad väv. Trätak med rejäla rundtimmerstockar och en öppen spis med putsad murstock i mitten av rummet. Köket i vinkel har gedigna träluckor från Marbodalkök, varmluftsugn, spishäll i glas med stor fläktkåpa ovanför i vinkeln. Diskmaskin, kyl och frys är integrerat med köksluckorna. Diskhon består av en stor och en mindre ho, en avlastningsyta och en öppning som leder direkt ner i sopnedkastet. Matplatsen rymmer ett stort bord med plats för många. Balkongdörren leder ut till altanen i vinkel direkt från köket.

Delen av rummet med storstugan är också rymlig och mysig med den öppna spisen i blickfånget. En av entrédörrarna ligger i direkt anslutning till storstugan och trappan ner till gillestugan.

Sovrum 1, våningsplanFörsta sovrummet ligger till vänster om toalettrummet. Här finns idag en våningssäng, skrivbord, soffa och skåp. Ena väggen har synligt timmer. Det finns också en garderob och fönster med vädringslucka. Heltäckningsmatta på golv, tapeter på väggarna och trätak.

Sovrum 2, våningsplanAndra sovrummet är beläget till höger om toalettrummet och har en dubbelsäng. Mjuk och härlig heltäckningsmatta på golv, tapet på väggarna och trätak. I rummet finns flera garderober och fönster med vädringslucka.

Toalettrum, våningsplanPå övre plan finns ett toalettrum med WC, handfat, spegelskåp och fönster med vädringslucka. Det är plastmatta på golvet, tapet på vägg och träpanel i tak.

Gillestuga, suterrängplanTrappan ner, leder till gillestugan. Även här finns en rejäl öppen spis med putsad murstock som värmer gott framåt hösten. Soffgrupp med läder ger plats för hela familjen. Parkettgolv, målad väv på väggarna och målat tak.

Sovrum 3, suterrängplanTill vänster när man kommer ner för trappan ligger ytterligare ett stort sovrum med dubbelsäng. Heltäckningsmatta på golvet, tapeter på väggar och målat tak.

Toalettrum, suterrängplanÄven i suterrängplanet finns ett separat toalettrum i nära anslutning till duschrum och relax. Rummet har WC, handfat, spegel och toalettskåp. Plastmatta på golv, tapet på väggarna och putsat tak.

Relax med dusch och bastuRelax med rymlig dusch och större bastu. Inte alls fel efter en dag fylld med uteaktiviteter som Funäsfjällen har att erbjuda. Plastmatta på golv och vägg samt putsat tak.

Tvättstuga, suterrängplanMellan relaxrummet och hall, eller groventré finns tvättstugan med bl. a. tvättmaskin, torktumlare och varmvattenberedare. Här finns även mangel och tvättbänk med en ho samt garderob för städ och verktyg.

Hall/groventré, suterrängplanPå nedre plan finns en hall med gott om förvaringsutrymme i fyra garderober för t.ex. ytterkläder, skor och pjäxor. Plastmatta på golv, målad väv på väggen och putsat tak.

Information

Antal rum: 
5
Varav sovrum: 
3
Boarea: 
90 kvm
Biarea: 
54 kvm
Källa: 
taxeringsinformation

Närområdet

Om Funäsdalen: Vackert belägen mellan berg och sjö med utsikt över fjällen ligger centralorten i området. Gondolbanan kopplar samman berget med byn och skapar inte bara känslan av att vara en skidort utan är det också på riktigt. Här har du ski-in, ski-out läge samtidigt som du är i centrum. Funäsdalen lockar många, sommar som vinter och skapar en skön mix av turister och lokalbefolkning. Funäsdalsberget erbjuder 5 liftar och 17 nedfarter med inte mindre än 300 meters fallhöjd. Gondolbanan är öppen nästan året om och gör det enkelt för alla med eller utan skidor att komma upp på toppen och njuta av den milsvida panoramautsikten. Som den centralort som Funäsdalen utgör för området är alla anläggningar inom rimligt avstånd. Här får du tillgång till 136 nedfarter och 40 liftar på ett och samma liftkort. I Funäsdalen är det aldrig långt till närmaste skid- eller skoterspår. Här finns ett av världens bästa spårsystem, Nordic Ski systemet för längdskidåkning med sina 300 km pistade skidspår och inte mindre än 610 km preparerade skoterleder som kopplar samman alla byar oavsett vart du bor. Sommartid erbjuder området fina möjligheter till paddling, fiske, ridning, vandring, cykling, golf, bär- och svampplockning. Området kännetecknas av sin lättillgänglighet vilket gör att alla kan få ta del av fjällkänslan, gammal som ung. Endast 5 kilometer bort i Ljusnedal finns Sveriges äldsta 18-håls fjällgolfbana som är värd att besöka.
Närservice: 
Här finns en levande bykärna med alla samhälleliga funktioner som du kan tänkas behöva så som mataffärer, restauranger, gym, bensinstationer, post, välsorterade butiker, sjukvård, bowlinghall och systembolag.
Parkering: 
Parkera enkelt och bekvämt i P-huset i centrala Funäsdalen, strax nedanför påstigning för gondolen som tar dig till toppen av Funäsdalsberget både sommar och vinter.
Omgivning Övrigt: 
Läs gärna mer om Funäsdalen och Funäsfjällen på: www.funasdalen.se och www.funasfjallen.se

Speciellt

I köpet ingår merparten av möbler och inventarier med undantag för vissa möbler och personliga tillhörigheter. Värdet för möbler och inventarier som ingår i köpet, särskrivs i köpekontraktet till ett värde som överenskommes mellan köpare och säljare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Kontakta oss för visning, ytterligare information och boendekostnadskalkyl. Huset visas genom personliga visningar när det passar Er. Välkomna!

Vägbeskrivning

Från Funäsdalen fortsätt 84:an mot Tänndalen i ca 6 km. Sväng höger vid Hållans stugby Fritidsområde. I T-korsning, håll vänster, fortsätt sedan genom högersvängen och tag första höger in på Fjällvråksvägen. Huset är det tredje på vänster sida. Välkommen hit!

Bilder

Fjällvråksvägen 17, ett rejält fjällboende!
Fjällvråksvägen 17, ett rejält fjällboende!
Härliga gräsytor på tomten mellan byggnaderna
Härliga gräsytor på tomten mellan byggnaderna
Entré sker via altanen, eller suterrängplanet
Entré sker via altanen, eller suterrängplanet
Storstugan med plats för gemenskap och en brasa i öppna spisen
Storstugan med plats för gemenskap och en brasa i öppna spisen
Stora ytor för härlig gemenskap
Stora ytor för härlig gemenskap
Kök med integrerad, maskinell utrustning
Kök med integrerad, maskinell utrustning
Sovrum 1 med dubbelsäng och garderober
Sovrum 1 med dubbelsäng och garderober
Sovrum 2 på våningsplanet har våningssäng
Sovrum 2 på våningsplanet har våningssäng
Toalettrum på våningsplanet
Toalettrum på våningsplanet
Planritning våningsplan
Planritning våningsplan
Planritning suterrängplan
Planritning suterrängplan
Vi går ner i suterrängplan
Vi går ner i suterrängplan
En stor gillestuga ger plats för många
En stor gillestuga ger plats för många
Även här en rejäl öppenspis
Även här en rejäl öppenspis
Plats för två
Plats för två
Ett av sovrummen är belägen i suterrängplanet
Ett av sovrummen är belägen i suterrängplanet
Relaxen
Relaxen
Bastu
Bastu
Duschen är rymlig
Duschen är rymlig
Toalettrum, suterrängplan
Toalettrum, suterrängplan
Toalettrum, suterrängplan
Toalettrum, suterrängplan
Tvättstugan
Tvättstugan
Hall/groventré i suterrängplan
Hall/groventré i suterrängplan
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fler utvändiga bilder
Fler utvändiga bilder
Friggeboden, 10 kvm
Friggeboden, 10 kvm
Del av altanen vid entrén
Del av altanen vid entrén
Altanen vid gaveln
Altanen vid gaveln
Från andra sidan
Från andra sidan
Del av tomten
Del av tomten

Intresseanmälan

Jannie Lindberget

Ägare/ Registrerad Fastighetsmäklare

070 751 05 16
Maila mig
Besök oss på Facebook