Fritidshus i Bruksvallarna

Storbäcksvägen 12

Storbäcksvägen 12

Gediget parhus med njutbar fjällutsikt och två boenden "i ett"

Område Bruksvallarna
Tomt 1190 kvm

Boarea 166 kvm
Antal rum 8 (6 sovrum)

Tillträde Fr.o.m. vecka 35, 2017
Pris 4 950 000 kr eller högstbjudande

Välbyggt och fint fjällboende med två separata lägenheter om vardera ca 83 kvm i två plan. Varje boende har kök och allrum i öppen planlösning, braskamin, tre sovrum med sex bäddar, dubbla badrum, bastu och gemensam tvättstuga samt förråd/vallarum. Driftsäker uppvärmning genom vattenburen golvvärme via bergvärme

+ Gör intresseanmälan+ Beräkna månadskostnad

Ansvarig mäklare:

Jannie Lindberget

Ägare/ Registrerad Fastighetsmäklare

070 751 05 16
Maila mig

Objektsbeskrivning

Allmän beskrivning

Rejält fjällhus byggt 2011 med två separata lägenheter om vardera ca 83 kvm boarea. Huset är beläget i Björklidens Fjällby, Bruksvallarna med härlig fjällutsikt, närhet till längdåkning i världsklass och ett aktivt friluftsliv året runt. Två boenden "i ett" som är fullt utrustat, med hög standard och bra planlösning ger dessutom goda möjligheter till uthyrning under veckor som själv inte nyttjas.

Lägenheterna är rymliga och inrymmer tre sovrum och sex bäddar vardera. Två av sovrummen är större med plats för dubbelsäng och ett sovrum inrymmer våningssäng. Suterrängplanet består av entré med hall/trapphus, två sovrum och ett av två badrum. I mitten av byggnaden på suterrängplanet finns en låsbar dörr från respektive lägenhet till en gemensam tvättstuga och ett rymligt varmförråd med vallabänk och plats för förvaring av ett och annat som t. ex. skoter.

Det ljusa våningsplanet med vacker utsikt över Skarvarna och Kariknallen har ett allrum med braskamin och kök, matplats i öppen planlösning. Här finns ett av de större sovrummen och ett badrum med värmande bastu. Från kök, allrum finns altanen som löper längs hela husets långsida i söderläge. Här blir den vackra fjällutsikten än mer påtaglig.

Fastigheten är en sluttande hörntomt med bra läge i området Björkliden. Föredrar du längdåkning i världsklass är Bruksvallarna som handen i handsken. Snögaranti redan 15 oktober medför en lång och härlig skidsäsong. Här tränar och tävlar världseliten på de välpreparerade Nordic Ski systemet som passerar 200 meter från huset. Endast 7 km bort, finns snösäkra Ramundberget vid vägs ände med njutbar alpin skidåkning och mycket mer. Funäsfjällen har även ett attraktivt skoterledsystem med 610 km leder som enkelt kan anslutas från området. Välkommen hit, och njut av den friska fjälluften!

Information

Typ: Fritidshus
Upplåtelseform: Friköpt
Rum: 8 (varav 6 sovrum)
Boarea/Biarea: 166/0 kvm
Byggår: 2011
Tomtarea: 1190 kvm, Naturtomt
Objektnr: JL141
Tillträde: Fr.o.m. vecka 35, 2017
Pris: 4 950 000 kr eller högstbjudande

Länkar

Byggnad

Fastighetsbeteckning: 
Härjedalen Ljusnedal 1:184
Byggnadstyp: 
1-plans Fritidshus med suterrängplan
Byggår: 
2011
Grund: 
Isolerad betongplatta
Grundmur: 
Thermogrund
Stomme: 
Trä
Fasad: 
Stående vildmarkspanel
Fönster: 
3-glas isoler
Bjälklag: 
Trä
Tak: 
Torvtak
Utvändig plåtarbete: 
Lackerad plåt
Uppvärmning: 
Vattenburen golvvärme från bergvärmepump (varvtalsregl) i alla rum och vedeldn.
Ventilation: 
Mekanisk frånluft med värmeåtervinning
Övrigt byggnad: 

Friskluftsventiler i väggar.
Värmen kan regleras via termostat i varje rum.
Altan med soligt söderläge som vetter längs huset hela långsida. Avskärmning på mitten av altanen ger varje lägenhet en "privat" plats i solen.

I anslutning till entréerna på markplanet finns ingången till Förråds/vallarummet. Med plats för förvaring av t. ex. skidor, pulkor, grill, utemöbler osv. Förrådsrummet nås även från tvättstugan.

Allmänt om objektet

Taxeringskod: 
220
Taxeringsår: 
2016
Taxeringsvärde: 
1 775 000 kr
Varav byggnad: 
1 150 000 kr
Summa pantbrev: 
1 500 000 kr
Tomtarea: 
1190 kvm
Tomt typ: 
Naturtomt
Övrigt tomt: 

Plats för parkering framför entréerna på uppfarten.

VA: 

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Plan: 
Nya fritidshus i bruksvallarna, del av ljusnedal 1:43, etapp 2 Detaljplan, beslutad Datum: 2008-03-27 Genomförande: Början 2008-03-28 slut 2018-03-27
Huset säljs med båda lägenheterna fullt möblerade och uthyrningsbara (med undantag för personliga tillhörigheter). Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Uppgifter enligt taxeringsinformation: Boarea: 79x2 och biarea 12x2. Byggnaden är före försäljning besiktigad med s.k. säljarbesiktning och energideklarerad. Eldstäderna är sotade och brandskyddskontrollerade. Huset är anslutet till bredband via fiber. Utvändig antenn för markbundet tv-nät finns. Under sommaren är husets lägenheter helt och delvis uthyrda veckovis. Under denna period kan huset visas på söndagar som är bytesdag. Tillträde på fastigheten kan ske fr.o.m. vecka 35, 2017. Lägenhet är även bokade för uthyrning vecka 8 och 9, 2018. Vid eventuellt köp, övertar köparen ansvaret för de redan uthyrda veckorna med samtidig rätt till avkastning för uthyrningen som löper efter tillträdesdagen. Aktuella uthyrningspriser kan ses på Stugknuten.com. Kontakta oss för visning, ytterligare information och boendekostnadskalkyl. Huset visas genom personliga visningar. Välkomna!

Driftkostnader

Total driftkostnad: 
55 458 kr

El: 
25379 kr
18765 kWh
VA: 
10800 kr
Renhållning: 
6295 kr
Väg, samfällighet: 
1854 kr
Sotning: 
500 kr
Försäkring: 
2428 kr
Övrigt: 
8202 kr

Kommentar: 

Posten el avser nätavgift till Härjeåns Nät AB om 13 000 kr och kostnad för uppvärmning och hushållsel om 12 379 kr. Posten VA avser 2 st lägenhetsavgifter och betalas via samf. föreningen. Posten renhållning avser sophantering till gem. container. Posten övrigt avser snöröjning via samf. föreningen om 847 kr, bredband via Bahnhof om 3 432 kr och kabel-tv (Canal Digital) om 3 923 kr. Huset har varit fullt uppvärmt 12 mån/år. Tänk på att driftskostnaderna är baserad på nuvarande ägares nyttjande

Energideklaration

Energideklaration: 
Performed
Datum för energideklaration: 
2017-07-04
Energiprestanda: 
80
Energiklass: 
C

Allmän beskrivning

Huset har en trivsam och praktisk planlösning med två separata boenden. Lägenhet A i den södra delen av huset och B i den norra. Den gemensamma tvättstugan i suterrängplanet fungerar även som en länk med låsbara dörrar mellan lägenheterna. Eftersom lägenheterna är identiska i sitt utseende och spegelvända, lämnas en beskrivning som gäller för dem båda.

Via entrén i suterrängplanet leder hallen i vinkel till trapphus med trappa upp till våningsplanet. Under trappan finns ett praktiskt förrådsutrymme. Från hallen finns även ingången till badrum och två sovrum, varav ett med plats för dubbelsäng samt tvättstuga och förråd/vallarum.

Våningsplanet med kök, matplats och allrum i öppen planlösning är ljus, trivsamt inrett och inbjuder till socialt umgänge i både kök och allrumsdel. Den täljstensklädda braskaminen vid dörröppningen ger en förhöjd mysfaktor precis som den härliga altanen. På detta plan finns ytterligare ett större sovrum med utgång till altan med morgonsol. Sist men inte minst ett större badrum med bastu.

Hall/trapphus, suterrängplanRymlig hall med stor garderob, torkskåp och gott om plats för vinterkläder, pjäxor och ytterskor efter en dag fylld av aktiviteter. Hallen fortsätter till trappan upp till våningsplanet. Under trappuppgången finns ett praktiskt förrådsrum. Slitstark klinker på golv, målade skivor på väggar samt målade skivor med infällda spotlights i tak.

Sovrum närmast hall, suterrängplanDet större sovrummet, inrett med två enkelsängar, sängbord och dubbelgarderob. Parkettgolv, målade skivor på väggar och i tak.

Sovrum närmast trappan, suterrängplanMindre sovrum med våningssäng och en garderob samt avställningsbord. Parkett på golv, målade skivor på väggar och i tak.

Badrum, suterrängplanVarje lägenhet har ett helkaklat badrum på varje plan. Här finns WC, handfat med kommod och dusch med vikbara duschdörrar i glas. Klinker på golv.

Tvättstuga/teknikrum, suterrängplanGenom hallen finns från respektive lägenhet ingång till tvättstuga/teknikrum med tvättmaskin tvättbänk med rostfri ho samt IVT bergvärmepanna. Bredvid står en större varmvattentank och här finns även ventilationsaggregatet. Klinker på golv, målade skivor på väggar och i tak.

Förråd och vallarum, suterrängplanStort varmisolerat förrådsrum med vallabänk och plats för förvaring av t. ex. skoter och diverse friluftsutrustning. Vattenspridare på vägg. Rummet kan nås både utifrån via en dubbeldörr och innifrån via tvättstugan. Betonggolv med golvbrunn, målade skivor på väggar och i tak.

Allrum, kök och matplats, våningsplanVid ingången till rummet finns en braskamin klädd med täljsten och rakt fram, mellan matplats och allrum en altandörr ut till altanen med sol större delen av dagen och prima fjällutsikt. Köket i vinkel har bra arbetsytor och är välutrustat för sex personer. Vitvaror består av induktionshäll, rostfri fläktkåpa med fläkt, inbyggnadsugn och mikro samt diskmaskin och integrerad kyl/frys. Kakel ovanför arbetsbänkarna. Två rostfria hoar nedfällda i laminatskiva.

Allrummet inrymmer hörnsoffa, bord, tv på vägg samt tv-bänk. Invändiga ytskikt med parkett på golv, målade skivor i tak och på väggar tillsammans med fondvägg av trä.

Sovrum, våningsplanSovrummet på våningsplanet har en dubbelsäng och rymlig garderob med skjutdörrar. Härligt ljusinsläpp från fönster och altandörr som leder ut till trädäcket på husets östra sida med tidig morgonsol. Parkettgolv, målade skivor på väggar och i tak.

Badrum med bastu, våningsplanDet större badrummet med bastu och elektriskt bastuaggregat. Här finns dusch med vikbara duschväggar i glas, handfat med kommod och WC samt fönster för vädring. Klinker på golv, kakel på väggar och målade skivor i tak. Bastun har klinkergolv, träpanel på väggar och i tak.

Information

Antal rum: 
8
Varav sovrum: 
6
Boarea: 
166 kvm
Biarea: 
0 kvm
Källa: 
säljarens information

Närområdet

En vackert belägen by med en fantastisk utsikt över de omgivande fjällen. Känt som paradiset för alla som gillar längdskidåkning. Här trivs du oavsett om du är motionär eller elitåkare längs de välpreparerade spåren som löper såväl i dalgången som på kalfjället. Funäsfjällen erbjuder ett av världens bästa spårsystem för längdskidåkning som med sina 300 km pistade leder kopplar samman alla byar oavsett vart du bor. Föredrar du istället skoter finns istället 610 km skoterleder som kontinuerligt prepareras med pistmaskin. Knappt en mil bort med bil når du enkelt skidanläggningarna Ramundberget eller Funäsdalsberget. Sommartid erbjuder området fantastiska möjligheter för vandring, cykling, svamp- och bärplockning samt fiske. Vägen över fjället till Djupdalsvallen, vid foten av Mittåkläppen skapar möjligheter för alla att enkelt komma ut i storslagen fjällmiljö. I Bruksvallarna finns restauranger, sportbutiker, skiduthyrning och lokalt hantverk. Vid skidstadion finns Ica Stig Myhrs. Bruksvallarna är beläget endast 16 kilometer från områdets centralort Funäsdalen där du finner alla samhälleliga funktioner som du kan tänkas behöva så som mataffärer, restauranger, gym, bensinstationer, post, välsorterade butiker, sjukvård och systembolag.

Speciellt

Huset säljs med båda lägenheterna fullt möblerade och uthyrningsbara (med undantag för personliga tillhörigheter).

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Uppgifter enligt taxeringsinformation:
Boarea: 79x2 och biarea 12x2.

Byggnaden är före försäljning besiktigad med s.k. säljarbesiktning och energideklarerad. Eldstäderna är sotade och brandskyddskontrollerade.

Huset är anslutet till bredband via fiber.
Utvändig antenn för markbundet tv-nät finns.

Under sommaren är husets lägenheter helt och delvis uthyrda veckovis. Under denna period kan huset visas på söndagar som är bytesdag. Tillträde på fastigheten kan ske fr.o.m. vecka 35, 2017.
Lägenhet är även bokade för uthyrning vecka 8 och 9, 2018. Vid eventuellt köp, övertar köparen ansvaret för de redan uthyrda veckorna med samtidig rätt till avkastning för uthyrningen som löper efter tillträdesdagen.

Aktuella uthyrningspriser kan ses på Stugknuten.com.

Kontakta oss för visning, ytterligare information och boendekostnadskalkyl. Huset visas genom personliga visningar. Välkomna!

Vägbeskrivning

Från Funäsdalen, kör Vallarvägen till Bruksvallarna ca 14,9 km. Tag höger upp mot Björkliden och fortsätt ca 450 meter. Tag vänster in på Storbäcksvägen och kör ca 180 meter. Huset ligger på höger sida. Skylt finns. Välkommen att boka tid för personlig visning!

Bilder

Storbäcksvägen 12, med två boenden "i ett"
Storbäcksvägen 12, med två boenden "i ett"
Fjällpanorama från altanen
Fjällpanorama från altanen
Utgång från sovrummen till trädäck med morgonsol
Utgång från sovrummen till trädäck med morgonsol
Entréer i suterrängplan med lägenhet A till höger och B till vänster
Entréer i suterrängplan med lägenhet A till höger och B till vänster
Vi börjar på våningsplanet i lgh A, här kök och allrum med fjällutsikt
Vi börjar på våningsplanet i lgh A, här kök och allrum med fjällutsikt
Trivsam allrumsdel i öppen planlösning med kök och matplats
Trivsam allrumsdel i öppen planlösning med kök och matplats
Utsikten är njutbar!
Utsikten är njutbar!
Varje lägenhet har en täljstensklädd braskamin mellan kök och allrum
Varje lägenhet har en täljstensklädd braskamin mellan kök och allrum
Fräscht kök i vinkel med matplats för sex personer vid fönstret
Fräscht kök i vinkel med matplats för sex personer vid fönstret
Induktionshäll, rostfri fläktkåpa, inbyggnadsugn och mikro samt diskmaskin och integrerad kyl/frys
Induktionshäll, rostfri fläktkåpa, inbyggnadsugn och mikro samt diskmaskin och integrerad kyl/frys
Större sovrum på våningsplanet med utgång till trädäck
Större sovrum på våningsplanet med utgång till trädäck
Snyggt, helkaklat badrum med...
Snyggt, helkaklat badrum med...
...dusch och bastu
...dusch och bastu
Bästa "stället" för kropp och själ efter skidåkning
Bästa "stället" för kropp och själ efter skidåkning
En trappa ner, fortfarande i lgh A. Dörr till förrådsrum till höger vid trappan
En trappa ner, fortfarande i lgh A. Dörr till förrådsrum till höger vid trappan
Sovrum med plats för våningssäng vid trappan
Sovrum med plats för våningssäng vid trappan
Det större sovrummet i suterrängplan
Det större sovrummet i suterrängplan
Helkaklat badrum med WC, handfat och...
Helkaklat badrum med WC, handfat och...
...dusch
...dusch
Entrén och hallen med gott om utrymme för ytterkläder och skor
Entrén och hallen med gott om utrymme för ytterkläder och skor
Gemensam tvättstuga och teknikrum med bergvärmepanna och varmvattentank samt ventilationsaggregat
Gemensam tvättstuga och teknikrum med bergvärmepanna och varmvattentank samt ventilationsaggregat
Förrådsrum/vallarum, även med plats för mycket annat i suterrängplan
Förrådsrum/vallarum, även med plats för mycket annat i suterrängplan
Planritning suterrängplan
Planritning suterrängplan
Planritning våningsplan
Planritning våningsplan
Härifrån visas bilder från lgh B med spegelvänd planlösning mot lgh A
Härifrån visas bilder från lgh B med spegelvänd planlösning mot lgh A
Köket
Köket
Fondväggen i trä ger extra fjällkänsla
Fondväggen i trä ger extra fjällkänsla
Även här en värmande braskamin med täljsten
Även här en värmande braskamin med täljsten
Det större sovrummet med utgång till trädäck i lgh B på våningsplanet
Det större sovrummet med utgång till trädäck i lgh B på våningsplanet
Badrummet
Badrummet
Bastu med glasdörr ut till badrummet
Bastu med glasdörr ut till badrummet
Vi går en trappa ner i lgh B
Vi går en trappa ner i lgh B
Hall och entré i suterrängplan
Hall och entré i suterrängplan
Sovrum med plats för dubbel- eller två enkelsängar
Sovrum med plats för dubbel- eller två enkelsängar
Våningssäng och garderob i det mindre sovrummet
Våningssäng och garderob i det mindre sovrummet
Badrummet i suterrängplan, lgh B
Badrummet i suterrängplan, lgh B
En del av altanen
En del av altanen
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Områdesbild vinter
Områdesbild vinter
Längdskidspåren passerar genom Björklidens Fjällby
Längdskidspåren passerar genom Björklidens Fjällby
Redan den 15 oktober finns möjlighet till längdskidåkning!!
Redan den 15 oktober finns möjlighet till längdskidåkning!!
Manchestersnö i Bruksvallarna
Manchestersnö i Bruksvallarna
Njut av fin fjällvandring, här Mittåkläppen från Fålåtjärnen
Njut av fin fjällvandring, här Mittåkläppen från Fålåtjärnen
Områdesbild, paus vid Össjan
Områdesbild, paus vid Össjan

Intresseanmälan

Jannie Lindberget

Ägare/ Registrerad Fastighetsmäklare

070 751 05 16
Maila mig
Besök oss på Facebook