Fritidshus i Tänndalen

Lillsjövägen 14

Budgivning pågår
Lillsjövägen 14

Mysigt timmerhus med privat läge och stor tomt på Lillsjövägen

Område Tänndalen
Tomt 2905 kvm

Boarea 49 kvm
Antal rum 3 (2 sovrum)

Tillträde Enligt ö.k.
Pris 1 250 000 kr eller högstbjudande
Högsta bud: 1 400 000 kr

Välbevarat timmerhus om 60 kvm boarea och enskilt läge. Ett fritidshus med delvis fjällutsikt, två sovrum, kök och matplats samt en storstuga med braskamin och utgång till altan under tak. På tomten finns en friggebod som förråd. Enskilt vatten fr. djupborrad brunn. Avlopp för BDT-vatten till tvåkammarbrunn med infiltration.

+ Gör intresseanmälan+ Beräkna månadskostnad

Ansvarig mäklare:

Jannie Lindberget

Ägare/ Registrerad Fastighetsmäklare

070 751 05 16
Maila mig

Objektsbeskrivning

Allmän beskrivning

I en mysig skogsglänta på Lillsjövägen 14, mellan Funäsdalen och Tänndalen finns det här fina timmerhuset till försäljning. Beläget ca 450 meter in från riksväg 84 med året-runt väg och lugnt, "privat" läge.

Från den ljusa och rymliga tomten om drygt 2 900 kvm med både gräsytor och naturmark, syns Rödfjället i söder och Hamrafjället i väster mellan björkarna. Strax intill finns en fin tjärn.

Huset om 60 kvm boarea är byggt 1979 och är fint bevarad och har till största del originalinredning. Här finns två sovrum, vilket idag ger plats för fyra bäddar. Kök, matplats samt storstuga med takhöjd upp till nock, en braskamin och utgång till altan under tak. Badrum med handfat, dusch och enklare toalettlösning. På fastigheten finns enskilt vatten från djupborrad brunn och avlopp för bad-, disk- och tvättvatten till tvåkammarbrunn med infiltration. En friggebod på tomten ger utrymme för förvaring av diverse friluftsutrustning, trädgårdsredskap och ved.

Önskas ett större boende, finns gott om utrymme för en tillbyggnad eftersom byggnadsplanen för området medger en huvudbyggnad om totalt 130 kvm byggnadsarea. Därtill ett uthus om 30 kvm.

Sommartid erbjuder närområdet ett rikt friluftsliv med bland annat fina vandrings- och cykelleder samt fiske. Från huset finns vintertid enkel anslutning till skoterled endast 200 meter från huset, Nordic Ski systemet för längdåkning, närmast genom Skarvrusätern och alpin skidåkning i Tänndalen och Funäsdalsberget.

Information

Typ: Fritidshus
Upplåtelseform: Friköpt
Rum: 3 (varav 2 sovrum)
Boarea/Biarea: 49/0 kvm
Byggår: 1979
Tomtarea: 2905 kvm, Naturtomt
Objektnr: JL148
Tillträde: Enligt ö.k.
Pris: 1 250 000 kr eller högstbjudande

Byggnad

Fastighetsbeteckning: 
Härjedalen Funäsdalen 73:20
Byggnadstyp: 
1-plans fritidshus
Byggår: 
1979
Grund: 
Torpargrund
Grundmur: 
Lecasten/lecablock
Stomme: 
Timmer
Fasad: 
Timmer
Fönster: 
2-glas isoler + 1
Bjälklag: 
Trä
Tak: 
Plåttak med pannprofil
Utvändig plåtarbete: 
Lackerad plåt
Uppvärmning: 
Direktverkande el och ved
Ventilation: 
Självdrag
Övrigt byggnad: 

Altan under tak på huset nordvästra sida.
Antenn på tak finns för markbundet tv-nät.
Markis på fönster i söder.

Övriga byggnader

Friggebod i planktimmer, ca 10 kvm som används som förrådsbyggnad. Byggnaden är oisolerad. El saknas.

Allmänt om objektet

Taxeringskod: 
220
Taxeringsår: 
2016
Taxeringsvärde: 
730 000 kr
Varav byggnad: 
274 000 kr
Summa pantbrev: 
100 000 kr
Tomtarea: 
2905 kvm
Tomt typ: 
Naturtomt
Övrigt tomt: 

Större tomt med "privat" läge. Gräsytor runt hus och friggebod.

VA: 

Enskilt vatten året om från djupborrad brunn på fastigheten. Avlopp för BDT-vatten till tvåkammarbrunn med infiltration från byggtiden. Mulltoa som toalettlösning.

Plan: 
Funäsdalen 73:1 m fl Hållan Byggnadsplan, beslutad Datum: 1969-04-23
I köpet ingår merparten av möbler och inventarier med undantag för prydnadsföremål och personliga tillhörigheter. Värdet för möbler och inventarier som ingår i köpet, särskrivs i köpekontraktet till ett värde som överenskommes mellan köpare och säljare. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. För frågor gällande enskilt vatten och avlopp, kontakta Härjedalens kommun på tel: 0680-161 00 (vxl). På fastigheten finns en djupborrad brunn. Säljaren har inte tagit vattenprov på dricksvattnet i närtid. Köparen uppmanas att själv utföra vattenprov för att säkerställa vattenkvalitén om så önskas. Varmt välkommen att kontakta oss för visning, ytterligare information och boendekostnadskalkyl. Huset visas genom personliga visningar när det passar Er.

Driftkostnader

Total driftkostnad: 
11 273 kr

El: 
6649 kr

Renhållning: 
1528 kr
Väg, samfällighet: 
1000 kr
Sotning: 
400 kr
Försäkring: 
1696 kr

Kommentar: 

Posten el avser kostnad för nätavgift och uppvärmning samt hushållsel. Posten väg, samf. avser avgift till Storvallens Samf. för vägunderhåll och snöröjning. Posten renhållning avser avgift för sopor (container) till Skarvrusäterns Samf. Uppgifter på slamtömning av 2-kammarbrunn saknas. Tänk på att driftskostnaderna är baserade på nuvarande ägares nyttjande av stugan och att driftskostnaderna kan variera kraftigt beroende på nyttjandegrad.

Energideklaration

Energideklaration: 
Behövs ej

Allmän beskrivning

Huset är en klassisk fjällstuga med trevlig planlösning där kök och matplats har en trivsam kontakt med den inbjudande storstugan. Via hallen finns till vänster ingång till närmast, kök och matplats. Längre in, storstugan med härlig takhöjd och braskamin i det ena hörnet. Här finns plast för gemenskap, samling i soffan och en mysig brasa i braskaminen efter en fin dag med aktiviteter som området har att erbjuda beroende på årstid. Till höger i hallen finns två sovrum, vägg i vägg. Det ena, större med plats för dubbelsäng och det andra med våningssäng. Rakt fram finns badrummet. Ytskikt på golv i hall, kök, sovrum och badrum av plastmatta. Väggar av träpanel i storstuga och kök. Tapet i sovrum och badrum och del av hall. Innertak av träpanel.

HallHall med plats för avhängning av ytterkläder och skor samt ingång till alla rum i huset. En vacker timmervägg avgränsar hallen mot kök och matplats.

Kök med matplatsRummet har till vänster en köksdel på vardera sida om fönster och till höger en matplats för fyra personer intill fönstret vid altanen. Köket är utrustat med spis, fyra plattor och ugn, köksfläkt samt kyl/frys. Rostfri diskbänk med två hoar. Över- och underskåp i furu.

StorstugaVidare genom kök och matplats finns en fin storstuga med bredare tiljor på golv. Till vänster i rummet finns en braskamin i plåt. Rummet är möblerat med två soffor, soffbord och tv. Taket med höjd upp till nock har synliga, bärande rundtimmerstockar. Här finns även en dubbeldörr ut till altanen med takutsprång.

Sovrum 1Stugan har två sovrum och ett av dem inrymmer dubbelsäng och garderob. Vägg i vägg finns sovrum 2.

Sovrum 2Sovrum 2 är möblerat med en våningssäng garderob och byrå.

BadrumBadrummet har handfat, dusch med draperi och en enklare toalettlösning med mulltoa. Varmvattenberedare och fönster för vädring.

Information

Antal rum: 
3
Varav sovrum: 
2
Boarea: 
49 kvm
Biarea: 
0 kvm
Källa: 
säljarens information

Närområdet

Tänndalen är vackert beläget i dalgången med utsikt över de omkringliggande fjällen Rödfjället, Skarvarna och Hamrafjället. Här finns 52 välpreparerade nedfarter i Tänndalsvallen, Buskvallen, Tännporten, Svansjöliftarna och Hamra som erbjuder åkning för alla åldrar med mysiga barnområden, familjebackar och mer avancerad åkning. Liftsystemet är öppet från november till början av maj. Skidområdet Tänndalen är en del utav Funäsfjällen. Tillsammans med Funäsdalsberget, Ramundberget, Tännäskröket och Kappruet är det Skandinaviens största skidområde och här kan du välja att antingen köpa liftkort för enbart Tänndalens alpina liftsystem, eller liftkort som ger dig tillgång till samtliga fem skidanläggningar i hela Funäsfjällområdet. Enkelt och variationsrikt för den som vill variera skidområde efter väder, vind och åklust. I anslutning till Ski-Lodge vid Hamra dalstation finns ett närköp, skiduthyrning, sportaffär, after-ski och i dalgången finns ett flertal restauranger, butik med lokalproducerade råvaror och skidbutik väl värda att besöka. Sommar som vinter finns här fina fiskevatten och det är aldrig långt till närmaste skid- eller skoterspår. Funäsfjällen erbjuder ett av världens bästa spårsystem för längdskidåkning som med sina 300 km pistade leder kopplar samman alla byar oavsett vart du bor. Föredrar du istället skoter finns istället 610 km skoterleder som kontinuerligt prepareras med pistmaskin. Sommartid erbjuder området fina möjligheter till vandring, cykling, ridning, paddling, fiske, bär- och svampplockning. Att vandra i Funäsfjällen är enkelt och en njutning för själen. Välj bland 30 guldturer som är utmärkta i området. Längden på turerna varierar och är märkta med längd och svårighetsgrad för att passa både stora och små vandrare. Här finns även 423 km cykelleder i varierad terräng och svårighetsgrad. Att uppleva fjället från cykelsadeln är en fantastisk upplevelse. Badplatsen i Tänndalen är lättillgänglig för alla intill vägen med stor parkering. Sandstrand och klart fjällvatten utlovas. Eller varför inte ta ett dopp i Tännån, eller längs Anderssjöåfallet på guldtur 14. Tänndalen ligger högt och snösäkert. Beläget endast 12 kilometer väster om områdets centralort Funäsdalen mot Norge. I Funäsdalen finns alla samhälleliga funktioner som du kan tänkas behöva så som mataffärer, restauranger, gym, bensinstationer, post, välsorterade butiker, fjällmuseet, sjukvård och systembolag.
Kommunikation: 
Från Funäsdalen tar du dig enklast till Tänndalen med bil eller skidbuss som trafikerar området för-, och eftermiddagar.

Speciellt

I köpet ingår merparten av möbler och inventarier med undantag för prydnadsföremål och personliga tillhörigheter. Värdet för möbler och inventarier som ingår i köpet, särskrivs i köpekontraktet till ett värde som överenskommes mellan köpare och säljare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

För frågor gällande enskilt vatten och avlopp, kontakta Härjedalens kommun på tel: 0680-161 00 (vxl).
På fastigheten finns en djupborrad brunn. Säljaren har inte tagit vattenprov på dricksvattnet i närtid. Köparen uppmanas att själv utföra vattenprov för att säkerställa vattenkvalitén om så önskas.

Varmt välkommen att kontakta oss för visning, ytterligare information och boendekostnadskalkyl. Huset visas genom personliga visningar när det passar Er.

Vägbeskrivning

Från gondolen i Funäsdalen, kör mot Tänndalen ca 8,8 km. Tag vänster in på Lillsjövägen (på raksträcka efter infart till Skarvrusätern) och fortsätt ca 375 meter. Tag höger och fortsätt ca 80 meter. Huset är beläget rakt fram bortom parkeringsplatsen. Skylt finns, välkomna att boka tid för visning!

Bilder

Fin utsikt mot Rödfjället från Lillsjövägen 14
Fin utsikt mot Rödfjället från Lillsjövägen 14
Ljus stor tomt med inramning av skog
Ljus stor tomt med inramning av skog
Gräsytor runt hela huset
Gräsytor runt hela huset
Altan under tak
Altan under tak
Från altanen
Från altanen
Markiser på fönster med solläge
Markiser på fönster med solläge
Lillsjövägen 14, välkommen in!
Lillsjövägen 14, välkommen in!
Bred öppning mellan matplatsen och storstugan ger trevlig kontakt
Bred öppning mellan matplatsen och storstugan ger trevlig kontakt
Storstuga med fint ljusinsläpp och utgång genom dubbeldörr till altanen
Storstuga med fint ljusinsläpp och utgång genom dubbeldörr till altanen
Braskamin för en härlig fjällkänsla
Braskamin för en härlig fjällkänsla
Matplats
Matplats
Köket med retrokänsla
Köket med retrokänsla
Sovrum 1
Sovrum 1
Sovrum 2
Sovrum 2
Badrum
Badrum
Badrum
Badrum
Badrum
Badrum
Hallen
Hallen
Planritning
Planritning
Friggebod/förråd
Friggebod/förråd
Parkering till vänster om vägen, strax innan huset
Parkering till vänster om vägen, strax innan huset
Vägen till huset
Vägen till huset
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Områdesbilder, här från högsta Hållan
Områdesbilder, här från högsta Hållan
Hamra från ovan
Hamra från ovan
Anderssjöåfallet
Anderssjöåfallet
Hamrafjället från Tänndalssjön
Hamrafjället från Tänndalssjön
Några vinterbilder från området
Några vinterbilder från området
Från skidbacken i Hamra
Från skidbacken i Hamra
Tänndalen med Hamrafjället
Tänndalen med Hamrafjället

Intresseanmälan

Jannie Lindberget

Ägare/ Registrerad Fastighetsmäklare

070 751 05 16
Maila mig
Besök oss på Facebook