Fritidshus i Funäsdalen

Vivallsvägen 4

Vivallsvägen 4

Charmig 60-tals stuga med timmer intill Lillån på Vivallsvägen

Område Funäsdalen
Tomt 1740 kvm

Boarea 59 kvm
Antal rum 4 (3 sovrum)

Tillträde Enligt ö.k.
Pris 1 300 000 kr eller högstbjudande

Mysigt timmerhus strax utanför Funäsdalen med utsikt mot Lillån. Tre sovrum med totalt sex till sju bäddar, braskamin och solaltan i söderläge. Lättillgänglig stuga med parkeringsytor intill huset och ett förråd. Planlösning med separat kök och allrum. Nära till Funäsdalen by och områdets aktiviteter.

+ Gör intresseanmälan+ Beräkna månadskostnad

Ansvarig mäklare:

Jannie Lindberget

Ägare/ Registrerad Fastighetsmäklare

070 751 05 16
Maila mig

Objektsbeskrivning

Allmän beskrivning

Ljust och charmigt timmerhus som vetter mot Lillån. En välkomnande farstukvist i härjedalsstil, är det första som möter dig. Bredvid, finns ett soldäck i söderläge. Inne i stugan har allrummet en murad öppenspis med insats och plats för soffa och matbord. Det finns tre separata sovrum varav det ena har plats för dubbelsäng med en extrasäng i ett mysigt sovloft ovanför. De två andra sovrummen är inredda med våningssängar. Alla rum har fönster ut mot skogen eller ner mot Lillån. Kök och badrum är ljust inredda. Vatten och avloppsförsörjning via det kommunala.

Tomten ligger alldeles intill skogen med vackra björkar och tallar i en liten sluttning. Huset ligger lättillgängligt med parkeringsplatser för minst tre bilar. På tomten finns även ett äldre uthus/förråd på 10 kvm med plats för ved, skidor, utemöbler m.m.

Inom en kilometer finns skoter- och skidled. Närmsta liftanläggning är Funäsdalsberget. Till Funäsdalens centrum är det endast 2 km, där finns matvaruhandel, klädbutiker, Systembolag, restauranger m.m. Längre in på Vivallsvägen finns gamla fäbodar och andra historiska sevärdheter. Under sommaren betar kor och kalvar längs med Vivallsvägen.

Information

Typ: Fritidshus
Upplåtelseform: Friköpt
Rum: 4 (varav 3 sovrum)
Boarea/Biarea: 59/0 kvm
Byggår: 1960 (tillbyggt 1977)
Tomtarea: 1740 kvm, Naturtomt
Objektnr: JL149
Tillträde: Enligt ö.k.
Pris: 1 300 000 kr eller högstbjudande

Länkar

Byggnad

Fastighetsbeteckning: 
Härjedalen Funäsdalen 26:36
Byggnadstyp: 
1-plans fritidshus
Byggår: 
1960
Till-/ombyggt: 
tillbyggt 1977
Grund: 
Betongplintar
Stomme: 
Timmer och trä
Fasad: 
Timmer
Fönster: 
2-glas med spröjs
Bjälklag: 
Trä
Tak: 
Plåt
Utvändig plåtarbete: 
Lackerad plåt
Uppvärmning: 
Direktverkande el och ved
Ventilation: 
Självdrag
Övrigt byggnad: 

Plåttaket är utbytt år 2003.
Insats i öppenspis är installerad år 2005.
Alla element utbytta till oljefyllda, år 2010 (elradiator i badrum).

Huset har en plintgrund med skruvade skivor nertill.
Inspektionslucka till vind nås utifrån på ena gaveln.
På huset sitter parabol och TV-antenn.
Till huset hör två separata parkeringar med plats för tre bilar.

Övriga byggnader

Förrådet står på en grund av upplagda naturstenar. Fasad av träpanel och svart korrigerad plåttak. El saknas.

Allmänt om objektet

Taxeringskod: 
220
Taxeringsår: 
2016
Taxeringsvärde: 
728 000 kr
Varav byggnad: 
312 000 kr
Summa pantbrev: 
224 000 kr
Tomtarea: 
1740 kvm
Tomt typ: 
Naturtomt
Övrigt tomt: 

Till huset hör två separata parkeringar med plats för tre bilar.

VA: 

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Driftkostnader

Total driftkostnad: 
28 138 kr

El: 
17419 kr
10871 kWh
VA: 
7125 kr
Renhållning: 
600 kr

Försäkring: 
1994 kr
Övrigt: 
1000 kr
Antal personer i hushållet: 
2
Kommentar: 

Posten el avser nätavgift till Härjeåns Nät AB och kostnad för uppvärmning och hushållsel. Posten övrigt avser kostnad för snöröjning.
Tänk på att driftskostnaderna är baserade på nuvarande ägare nyttjande och kan variera kraftigt beroende på nyttjandegrad.

Energideklaration

Energideklaration: 
Behövs ej

Allmän beskrivning

Charmig timmerstuga ursprungligen från 60-talets början. I slutet av 70-talet gjordes en tillbyggnad, även den i timmer och som invändigt idag utgör sovrum 1 och 2. Via entrén genom farstukvisten i härjedalsstil kliver man in i hallen. Till vänster i hallen finns sovrum 3. Rakt fram finns ingången till ett mindre kök och genom köket till vänster finns badrummet. Till höger i hallen är allrummet och matplatsen belägen. Vidare genom rummet finns sovrum 1 och 2, vägg i vägg.

HallHallrum med plats för ytterkläder och skor direkt till vänster innanför ytterdörren. Trägolv, målad väv på väggar och målat tak.

AllrumI allrummet finns en värmande Keddy-spisinsats att elda i. Spisen är murad och vitputsad med inramning av tegel. Det finns plats för en eller två soffor och TV samt ett matrumsbord. Vid bordet finns ett fönster ut mot solaltanen och Lillån. Framför spisen ligger klinkerplattor och resterande golv är av trä. På väggarna är det målad bröstpanel av träspont samt tapet. Taket är vitmålad träpanel.

Sovrum 1Här är det större sovrummet i huset, med plats för en dubbelsäng och en extra bädd som är platsbyggd ovanför dubbelsängen. Garderober finns på vardera sida samt en byrå. Trägolv, tapet på väggar och träpanel i tak.

Sovrum 2Vägg i vägg med sovrum 1 ligger detta sovrum, närmast matplatsen. Sovrummet är inrett med en våningssäng och fönster som vetter mot söder. Tak och golv klädda med träpanel och på väggarna tapet.

Sovrum 3Tredje sovrummet ligger till vänster när man kommer in i hallen. Det är inrett med en våningssäng och garderob. Trägolv, målad väv på vägg och målat tak. Fönstret släpper in ljus med utsikt ner mot Lillån.

KökKöket finns rakt fram när man kommer in. Det är ljust med ett fönster som vetter upp mot skogen. Perfekt att kunna spana på vilda djur eller mogna blåbär när man står vid diskbänken. I köket finns ett kylskåp med frysfack, mikro, diskbänk med två hoar och en bänkdiskmaskin. Spisen har fyra plattor och ugn. Fläkt ovanför. På golvet är det plastmatta. Väggar och tak med målad väv.

BadrumBadrummet är inrett med en toalett, handfat med underskåp och ett spegelskåp. Duschen har duschvägg med skjutdörr. I badrummet finns en NIBE-varmvattenberedare och inkommande vattenledning samt fönster för vädring. På golvet är det plastmatta med målad väv på väggar och i tak.

Information

Antal rum: 
4
Varav sovrum: 
3
Boarea: 
59 kvm
Biarea: 
0 kvm
Källa: 
taxeringsinformation

Närområdet

Om Funäsdalen: Vackert belägen mellan berg och sjö med utsikt över fjällen ligger centralorten i området. Gondolbanan kopplar samman berget med byn och skapar inte bara känslan av att vara en skidort utan är det också på riktigt. Här har du ski-in, ski-out läge samtidigt som du är i centrum. Funäsdalen lockar många, sommar som vinter och skapar en skön mix av turister och lokalbefolkning. Funäsdalsberget erbjuder 5 liftar och 17 nedfarter med inte mindre än 300 meters fallhöjd. Gondolbanan är öppen nästan året om och gör det enkelt för alla med eller utan skidor att komma upp på toppen och njuta av den milsvida panoramautsikten. Som den centralort som Funäsdalen utgör för området är alla anläggningar inom rimligt avstånd. Här får du tillgång till 136 nedfarter och 40 liftar på ett och samma liftkort. I Funäsdalen är det aldrig långt till närmaste skid- eller skoterspår. Här finns ett av världens bästa spårsystem, Nordic Ski systemet för längdskidåkning med sina 300 km pistade skidspår och inte mindre än 610 km preparerade skoterleder som kopplar samman alla byar oavsett vart du bor. Sommartid erbjuder området fina möjligheter till paddling, fiske, ridning, vandring, cykling, golf, bär- och svampplockning. Området kännetecknas av sin lättillgänglighet vilket gör att alla kan få ta del av fjällkänslan, gammal som ung. Endast 5 kilometer bort i Ljusnedal finns Sveriges äldsta 18-håls fjällgolfbana som är värd att besöka.
Närservice: 
Här finns en levande bykärna med alla samhälleliga funktioner som du kan tänkas behöva så som mataffärer, restauranger, gym, bensinstationer, post, välsorterade butiker, sjukvård, bowlinghall och systembolag.
Parkering: 
Parkera enkelt och bekvämt i P-huset i centrala Funäsdalen, strax nedanför påstigning för gondolen som tar dig till toppen av Funäsdalsberget både sommar och vinter.
Omgivning Övrigt: 
Läs gärna mer om Funäsdalen och Funäsfjällen på: www.funasdalen.se och www.funasfjallen.se

Vägbeskrivning

Från Funäsdalens centrum kör 84:an mot Tänndalen, tag höger strax efter XL Bygg mot Funäsdalens Stugby. Huset är det andra på höger sida. Skylt finns. Välkommen hit på en visning!

Bilder

Vivallsvägen 4
Vivallsvägen 4
Härligt soldäck vid entrén
Härligt soldäck vid entrén
Utsikten
Utsikten
Välkomnande farstukvist
Välkomnande farstukvist
Utsikten från farstukvisten
Utsikten från farstukvisten
Hallen
Hallen
Allrum
Allrum
Matplatsen invid fönstret
Matplatsen invid fönstret
Sovrum 1 med dubbelsäng och extrabädd
Sovrum 1 med dubbelsäng och extrabädd
Sovrum 2
Sovrum 2
Sovrum 3, närmast hall
Sovrum 3, närmast hall
Kök
Kök
Kök
Kök
Badrum
Badrum
Planritning
Planritning
Utvändigt igen
Utvändigt igen
Infart till huset. Till höger om byggnaden finns ytterligare en parkering
Infart till huset. Till höger om byggnaden finns ytterligare en parkering
Huset sett från den andra parkeringen
Huset sett från den andra parkeringen
Förrådsbyggnad, ca 10 kvm
Förrådsbyggnad, ca 10 kvm
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Några vinterbilder, Funäsgondolens dalstation
Några vinterbilder, Funäsgondolens dalstation
Funäsgondolen, toppstation
Funäsgondolen, toppstation
Anåfjället från Funäsdalsberget
Anåfjället från Funäsdalsberget
Kåvan Express dalstation
Kåvan Express dalstation

Intresseanmälan

Jannie Lindberget

Ägare/ Registrerad Fastighetsmäklare

070 751 05 16
Maila mig
Besök oss på Facebook