Villa i Funäsdalen

Höstvägen 9

Höstvägen 9

Stort och familjärt boende i centrala Funäsdalen på Höstvägen

Område Funäsdalen
Tomt 2068 kvm

Boarea 155 kvm
Antal rum 10 (6 sovrum)

Tillträde Enligt ö.k.
Pris 2 975 000 kr eller högstbjudande

Villa med stora sällskapsytor, sex sovrum och dubbelgarage om ca 60 kvm på Höstvägen 9 i Funäsdalen by. Trivsam planlösning med entréplan och inredd källarvåning som sammanlänkas med ett allrum. Trevlig tomt med grönytor, utsikt mot Funäsdalsberget och altaner i söderläge. Kommunalt VA.

+ Gör intresseanmälan+ Beräkna månadskostnad

Ansvarig mäklare:

Jannie Lindberget

Ägare/ Registrerad Fastighetsmäklare

070 751 05 16
Maila mig

Objektsbeskrivning

Allmän beskrivning

Bo stort, trivsamt och familjärt på Höstvägen i Funäsdalen. Här finns ett rymligt boende med rejäla rum och en fin tomt med utsikt upp mot Funäsdalsberget och gondolen. Huset har en trevlig planlösning med en tillbyggnad vilket omfattar fyra av husets sex sovrum en halv trappa upp på entréplanet. Under sovrummen, finns en "mellanvåning" i tillbyggnaden med ett stort, härligt allrum som sammanlänkar husets källarvåning på ett tilltalande sätt.

Entréplanet har ett kök med gott om förvaring, plats för matbord och värmande vedspis. I anslutning till köket, ett vardagsrum med plats för större sällskap, gemensamma middagar och trivsamma bjudningar. Helkaklat badrum med badkar, wc och handfat ligger vägg i vägg med ett separat toalettrum.

Våningsplanen länkas som sagt samman genom ett mellanplan bestående av ett större allrum. Här finns utrymme för att möblera med både soffor, läshörna och tv.
Den inredda källarvåningens nedre del består av gillestuga med braskamin, gästrum, tvättstuga, torkrum, två förråd och ett rejält hobbyrum. En bastu (modul) finns i hobbyrummet intill dörren upp till garaget.

Garaget, vidbyggt med huset ger plats för två bilar, förvaringsutrymme och trappa ner till källarvåningen och hobbyrummet. På tomten finns stora gräsytor och plats för egen odling. Björk, gran och buskar i ytterkant ger en fin inramning.

Höstvägen är ett lugnt och familjevänligt område med både permanent och fritidsboende på gatan. Funäsdalens serviceutbud med livsmedel, hälsocentral, butiker och skola nås på lätt gångavstånd från huset!

Information

Typ: Villa
Upplåtelseform: Friköpt
Rum: 10 (varav 6 sovrum)
Boarea/Biarea: 155/208 kvm
Byggår: 1972 (om/tillbyggt 1982)
Tomtarea: 2068 kvm, Trädgårdstomt
Objektnr: JL153
Tillträde: Enligt ö.k.
Pris: 2 975 000 kr eller högstbjudande

Länkar

Byggnad

Fastighetsbeteckning: 
Härjedalen Funäsdalen 37:16
Byggnadstyp: 
1-plans villa med inredd källarvåning
Byggår: 
1972
Till-/ombyggt: 
om/tillbyggt 1982
Grund: 
Betongplatta
Grundmur: 
Murad lecasten
Stomme: 
Trä
Fasad: 
Stående träpanel med läkt
Fönster: 
2-glas isoler + 1 på EP, 2-glas i källare
Bjälklag: 
Trä
Tak: 
Plåt
Utvändig plåtarbete: 
Lackerad plåt
Uppvärmning: 
Direktv. el, 2 x luft-luftvärmepump, elektrisk golvv, vedeldning i köksspis
Ventilation: 
Självdrag
Övrigt byggnad: 

Reparationer och underhåll som gjorts under ägotiden:
Tapetsering och målning (löpande)
2013 Omdränering dagvatten
2010 Ny inglasning av altan, isolering av altantak och golv
2009 Dränering källarvåning och tilläggsisolering med isodränskivor, installation av två luft-luftvärmepumpar
2007 Montering av snörasskydd
2007 Byte varmvattenberedare
2004 Installation garageportmotorer

Entré med överbyggd farstukvist.

Inglasad altan med plats för utemöbler och trivsamma stunder stora delar av året. Här finns infravärme och glasväggarna som kan skjutas åt sidan för att släppa in sol och värme. Bredvid den inglasade delen, finns även en altan på marknivå.

Balkong under tak från sovrum 3 (master bedroom).

Övriga byggnader

På fastigheten finns ett vidbyggt isolerat garage, ca 60 kvm (biarea) med plats för två bilar. Dörr ut till "baksidan" av huset och invändigt, från garaget finns trappa ner till källarvåningen och ingång till hobbyrummet i huset. Garaget har två motordrivna portar. Grundläggning av gjuten betongplatta, fasad av liggande träpanel och plåttak. Vid garageporten närmast huset, finns ett mindre utvändigt förrådsrum med plats för gröna tunnan.

På tomten finns även en vedbod, lekstuga och timrat grillhus med tre väggar.

Allmänt om objektet

Taxeringskod: 
220
Taxeringsår: 
2016
Taxeringsvärde: 
1 497 000 kr
Varav byggnad: 
1 058 000 kr
Summa pantbrev: 
1 936 000 kr
Tomtarea: 
2068 kvm
Tomt typ: 
Trädgårdstomt
Övrigt tomt: 

Trevlig trädgårdstomt med stora grönytor på fram- och baksida av huset. Tomten har en fin inramning av björk och gran kring ytterkanter i sydlig och västlig riktning. Gott om plats för parkering framför och vid sidan av garaget. Singel på gångväg fram till entrén från infarten.

VA: 

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Plan: 
Funäsdalen 33:11 m fl Byggnadsplan, beslutad Datum: 1970-04-17
Servitut etc.: 

Förmån, Officialservitut: Väg, 23-TÄN-1683
På avstyckningskarta från 1972 med aktnummer 23-TÄN-1683 framgår:
Med lotten JL (härskande) följer rätt, att på stamfastigheten Funäsdalen 37:2 (tjänande) för utfart använda i byggnadsplanen anvisad vägmark.

Huset säljs utan möbler och inventarier. Fristående frysbox i källarvåning ingår ej. Energideklaration och säljarbesiktning utförd 2017-08-03. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljarna och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Varmt välkommen att kontakta oss inför visning, ytterligare information och boendekostnadskalkyl.

Driftkostnader

Total driftkostnad: 
53 758 kr

El: 
39112 kr
33519 kWh
VA: 
5232 kr
Renhållning: 
3208 kr

Sotning: 
450 kr
Försäkring: 
5756 kr

Antal personer i hushållet: 
4
Kommentar: 

Posten el avser både nätavgift till Härjeåns Nät AB (25 A säkring) om 9 155 kr. och kostnad för uppvärmning och hushållsel om 29 957 kr.

Energideklaration

Energideklaration: 
Performed
Datum för energideklaration: 
2017-08-03
Energiprestanda: 
103
Energiklass: 
D

Allmän beskrivning

Välskött och rymligt hus med stora ytor. Boarean uppgår till 155 kvm och biarean till 208 kvm där garaget utgör 60 kvm. Här finns plats för familj, släkt och vänner utan att trängas. Trevlig planlösning med allrummet mellan våningarna ger en fin kontakt mellan planen.

Entrén leder in till hallen med plats för avhängning av ytterkläder och skor. Genom rummet kliver man in i en större hall/passage varifrån alla rum nås. Till vänster finns badrummet och det separata toalettrummet. Vidare till vänster köket med matplats och köksö samt ingång till vardagsrummet och den inglasade altandelen. I vardagsrummet finns även en öppning till ett mindre rum som t ex. kan användas som kontor. Mitt emot hallen finns sovrum 1 och till höger trappan som uppåt leder till fyra sovrum. Nedför trappan, finns allrummet och källarvåningen.

Den nedre delen av källarvåningen inleds med en gillestuga till höger. Till vänster finns utrymme för förvaring bakom draperi bredvid förrådsrummet. Längre fram, ett gästrum, matkällare, tvättstuga och ett stort torkrum. Till höger om tvättstugan ett hobbyrum med genomgång in till garaget en trappa upp.

Hall, entréplanHallrum med plats för avhängning av kläder och skor bakom garderobsvägg med skjutdörrar. Golvet har klinker med elektrisk golvvärme. Målad väv på väggar samt målade skivor i tak.

Förlängning av hall, entréplanI förlängningen av hallen nås alla rum på entréplanet. Här finns även trapphuset som en halvtrappa upp går till fyra sovrum. En halvtrappa ner nås allrummet och ytterligare halvtrappa ner finns källarvåningen. Laminatgolv, målad väv på väggar samt målade skivor i tak.

Badrum, entréplanBadrummet bredvid entrén är inrett med badkar, vägghängd wc och handfat med stort underskåp samt spegelskåp ovanför. Två fönster för vädring. Klinker med elektrisk golvvärme, kakel på väggar samt träpanel i tak med infällda spotlights.

Toalettrum, entréplanVägg i vägg med badrummet finns ett separat toalettrum med wc, handfat och badrumsskåp. Fönster för vädring. Klinker på golv, målad väv på väggar samt målade skivor i tak.

Kök, entréplanKöket är stort, ljust och socialt med plats för matbord intill fönster. Arbetsbänkar i vinkel och en köksö ger gott om yta för matlagning och förvaring. En vedspis bredvid spishällen i glas är mysig att elda i. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys, diskmaskin och inbyggnadsugn. Köksfläkt ovanför spishäll. Två rostfria hoar nedfällda i laminatskiva. Målade skivor i tak, tapet på väggar samt golv av laminat.

Vardagsrum, entréplanI nära anslutning till köket, finns ett större rum som inbjuder till stora middagar, fest och umgänge. Här finns plats att samlas kring ett större matbord för mat, pyssel eller kafferep. I rummet finns en bredare öppning till ett mindre rum som t.ex. kan användas som kontor eller liknande. Rummet nås även från förlängningen av hallen. Altandörren i vardagsrummet leder ut till den inglasade delen av altanen med infravärme och vidare ut på trädäcket med fint solfång.
Ytskikt av laminat på golv, tapet på väggar samt målade skivor i tak.

Sovrum 1, entréplanMitt emot entrén, finns sovrum 1 som idag används som lekrum. Rummet har tre garderober. Laminatgolv, tapet på väggar och målade skivor i tak.

Sovrum 2, entréplanEn halvtrappa upp finns fyra rymliga sovrum samlade. Alla med vackra trägolv, tapet på väggar och målade skivor i tak. Sovrum 2 har tre garderober och fönster i sydväst.

Sovrum 3, entréplanSovrum 3 är master bedroom med utgång till egen balkong med sydvästläge. Perfekt för vädring av sängkläder, eller bara för att läsa en spännande bok. Rummet är stort och inrymmer även plats för fyra garderober.

Sovrum 4, entréplanSovrum 4 har fönster mot nordost och inrymmer två garderober.

Sovrum 5, entréplanVägg i vägg med sovrum 4 finns sovrum 5 med en garderob infälld i vägg.

Allrum, källarvåningVi går en halvtrappa ner och kliver in i allrummet som sammanlänkar de båda planen på ett tilltalande sätt. Trappan mellan våningsplanen känns ljus och luftig med det här stora rummet "mitt emellan". Stora fönster på marknivå ger fint ljusflöde till både entré- och källarplanet. Här finns rejäla ytor för soffor, läshörna och mys framför tv:n. Laminatgolv, tapet på väggar och målade skivor i tak.

Gillestuga, källarvåningVidare en halvtrappa ner från allrummet nås en bred passage som sitter ihop med gillestugan till höger om trapphuset. Här med en braskamin som värmer gott framåt hösten. Gillestugan har träpanel på väggar och bakom braskaminen en naturstensvägg. Laminatgolv och målade skivor i tak. Mitt emot, till vänster om trappan, finns utrymme för förvaring bakom draperi som enkelt kan tas bort och skapa ett större rum.

Förrådsrum,källarvåningPraktiskt förrådsrum med hyllförvaring finns också mitt emot gillestugan. Laminatgolv, målad betong och skivor på väggar samt träpanel i tak.

Gästrum (sovrum 6), källarvåningVägg i vägg med gillestugan finns ett eget rum för gästerna som kommer på besök. Två garderober. Klinker med elektrisk golvvärme, målad väv på väggar samt träpanel i tak.

Hallrum, källarvåningVid ingången till hobbyrummet, tvättstugan och matkällaren finns ett "mellanrum" med klinker på golv (elektrisk golvvärme) kakel på väggar och målade skivor i tak.

Tvättstuga och torkrum, källarvåningStor rejäl tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och tvättbänk. Skåp för förvaring och varmvattenberedare om 270 liter från 2007-2008. Längre in finns ett ytterligare rum, även det med klinker på golv och golvbrunn. Fungerar idag som torkrum men skulle kunna bli ett duschrum med relax eller större bastu för den händige. Kakel på två väggar, annars målad betong. Målade skivor i tak.

Hobbyrum, källarvåningAnvändbart rum som kan användas till mycket! Snickeri, hemmagym eller stor förvaringsyta. Kanske kontor för din verksamhet hemifrån?!
I rummet finns en garderobsvägg med skjutdörrar och utgång till trappa som leder upp till garaget. Här finns även en bastumodul. Bastuaggregat saknas. Klinker med elektrisk golvvärme, väv på väggar samt målade skivor i tak.

Matkällare, källarvåningMitt emot ingången till hobbyrummet finns ett mindre förrådsrum som matkällare. Svalt och mörkt för förvaring av hemmagjord saft och sylt. Klinker (utan golvvärme), målad betong på väggar och målade skivor i tak.

Information

Antal rum: 
10
Varav sovrum: 
6
Boarea: 
155 kvm
Biarea: 
208 kvm
Källa: 
taxeringsinformation

Närområdet

Om Funäsdalen: Vackert belägen mellan berg och sjö med utsikt över fjällen ligger centralorten i området. Gondolbanan kopplar samman berget med byn och skapar inte bara känslan av att vara en skidort utan är det också på riktigt. Här har du ski-in, ski-out läge samtidigt som du är i centrum. Funäsdalen lockar många, sommar som vinter och skapar en skön mix av turister och lokalbefolkning. Funäsdalsberget erbjuder 5 liftar och 17 nedfarter med inte mindre än 300 meters fallhöjd. Gondolbanan är öppen nästan året om och gör det enkelt för alla med eller utan skidor att komma upp på toppen och njuta av den milsvida panoramautsikten. Som den centralort som Funäsdalen utgör för området är alla anläggningar inom rimligt avstånd. Här får du tillgång till 136 nedfarter och 40 liftar på ett och samma liftkort. I Funäsdalen är det aldrig långt till närmaste skid- eller skoterspår. Här finns ett av världens bästa spårsystem, Nordic Ski systemet för längdskidåkning med sina 300 km pistade skidspår och inte mindre än 610 km preparerade skoterleder som kopplar samman alla byar oavsett vart du bor. Sommartid erbjuder området fina möjligheter till paddling, fiske, ridning, vandring, cykling, golf, bär- och svampplockning. Området kännetecknas av sin lättillgänglighet vilket gör att alla kan få ta del av fjällkänslan, gammal som ung. Endast 5 kilometer bort i Ljusnedal finns Sveriges äldsta 18-håls fjällgolfbana som är värd att besöka.
Närservice: 
Här finns en levande bykärna med alla samhälleliga funktioner som du kan tänkas behöva så som mataffärer, restauranger, gym, bensinstationer, post, välsorterade butiker, sjukvård, bowlinghall, bibliotek och systembolag.
Parkering: 
Parkera enkelt och bekvämt i P-huset i centrala Funäsdalen, strax nedanför påstigning för gondolen som tar dig till toppen av Funäsdalsberget både sommar och vinter.
Omgivning Övrigt: 
Läs gärna mer om Funäsdalen och Funäsfjällen på: www.funasdalen.se och www.funasfjallen.se

Speciellt

Huset säljs utan möbler och inventarier.
Fristående frysbox i källarvåning ingår ej.

Energideklaration och säljarbesiktning utförd 2017-08-03.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljarna och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Varmt välkommen att kontakta oss inför visning, ytterligare information och boendekostnadskalkyl.

Vägbeskrivning

Från infart till Coop, kör ca 200 meter på Rörosvägen (84:an) mot Tänndalen. Tag höger mitt emot Fjällsol och fortsätt 50 meter. Fortsätt till vänster på Höstvägen ca 300 meter. Huset ligger på vänster sida. Välkommen att boka tid för en personlig visning!

Bilder

Höstvägen 9
Höstvägen 9
Altaner i söderläge, Funäsdalsberget i bakgrunden
Altaner i söderläge, Funäsdalsberget i bakgrunden
Tomtyta bakom huset med stora gräsytor sommartid
Tomtyta bakom huset med stora gräsytor sommartid
Beläget med fin utsikt mot Funäsdalsberget
Beläget med fin utsikt mot Funäsdalsberget
Höstvägen 9, sommarbild
Höstvägen 9, sommarbild
Egen vedbod och lekstuga på tomten
Egen vedbod och lekstuga på tomten
Utsikten från farstukvisten
Utsikten från farstukvisten
Välkommen in!
Välkommen in!
Kök och matplats
Kök och matplats
Egen vedspis att koka morgonkaffet på!
Egen vedspis att koka morgonkaffet på!
Köksfronter från Härjedalskök
Köksfronter från Härjedalskök
Vy mot förlängning av hallen från köket
Vy mot förlängning av hallen från köket
Vardagsrum med plats för familj, släkt och vänner
Vardagsrum med plats för familj, släkt och vänner
Inglasad altan förlänger årstiderna
Inglasad altan förlänger årstiderna
Kontorsrummet med öppning till vardagsrummet genom valvet
Kontorsrummet med öppning till vardagsrummet genom valvet
Förlängning av hall mot köket
Förlängning av hall mot köket
Trapphuset med sovrummen överst och allrum en halvtrappa ner
Trapphuset med sovrummen överst och allrum en halvtrappa ner
Sovrum 1, idag ett rum för lek, pyssel och bus!
Sovrum 1, idag ett rum för lek, pyssel och bus!
Sovrum 1
Sovrum 1
Sovrum 2
Sovrum 2
Sovrum 3, med egen balkong!
Sovrum 3, med egen balkong!
Balkongen
Balkongen
Sovrum 3 igen
Sovrum 3 igen
Sovrum 4
Sovrum 4
Sovrum 4
Sovrum 4
Sovrum 5
Sovrum 5
Helkaklat badrum
Helkaklat badrum
Separat toalettrum
Separat toalettrum
Hall
Hall
planritning Entréplan
planritning Entréplan
Planritning källarplan
Planritning källarplan
Allrummet och trappan upp till entréplanet
Allrummet och trappan upp till entréplanet
Stort och rymligt
Stort och rymligt
Allrummet
Allrummet
Allrummet
Allrummet
Gillestugan med allrummet en halv trappa upp
Gillestugan med allrummet en halv trappa upp
Värmande braskamin, källarvåning
Värmande braskamin, källarvåning
Gästrummet, källarvåning
Gästrummet, källarvåning
Tvättstuga, källarvåning
Tvättstuga, källarvåning
Stort torkrum, kanske framtida dusch, relax, bastu...
Stort torkrum, kanske framtida dusch, relax, bastu...
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Intresseanmälan

Jannie Lindberget

Ägare/ Registrerad Fastighetsmäklare

070 751 05 16
Maila mig
Besök oss på Facebook