Villa i Funäsdalen

Torpstigen 20

Torpstigen 20

Torpstigen 20, ett centralt boende i Funäsdalen

Område Funäsdalen
Tomt 457 kvm

Boarea 121 kvm
Antal rum 4 (3 sovrum)

Tillträde Enligt ö.k.
Pris 1 550 000 kr eller högstbjudande

Trivsamt och familjevänligt kedjehus i ett plan. Området på Torpstigen är trivsamt med gemensam "innergård". Huset är ljust med öppen spis, tre rymliga sovrum och bastu. Carport för en bil samt förrådsbyggnad på tomten. Huset har pulpettak, charmig uteplats och stora fönster i kök och vardagsrum. Fjärrvärme.

+ Gör intresseanmälan+ Beräkna månadskostnad

Ansvarig mäklare:

Jannie Lindberget

Ägare/ Registrerad Fastighetsmäklare

070 751 05 16
Maila mig

Objektsbeskrivning

Allmän beskrivning

Enplansvilla i vinkel med 121 kvm boarea, lättskött tomt med centralt läge. Huset har stora fönster in mot gården och utsikt över Funäsdalsberget från tomten. I huset finns tre rymliga sovrum, badrum med bastu och fin öppen spis i vardagsrummet. Köket är ljust i söderläge med fönster som vetter ut mot den mysiga uteplatsen vid entrén. Huset är ett gavelhus och sammanlänkat med carport vid köksentrén till grannhuset varifrån bakgården med förrådsbyggnaden enkelt nås. Huset har en bra planlösning och passar för såväl permanent-, som fritidsboende.

Torpstigen är ett lugnt och trevligt grannskap med kedjehus placerade i en cirkel. I mitten finns ett gemensamt grönområde. Strax bakom huset når man direkt ut i naturen som erbjuder mysiga stigar samt längd- och skoterspår som är lätt att ansluta till. Funäsdalen är centralorten i Funäsfjällen. Härifrån når vi alla bekvämligheter man kan tänka sig. Hela området har i flera undersökningar visats sig ha flest återkommande gästerna, så har man en gång varit här, vill man gärna komma tillbaka. Att leva och bo i Funäsfjällen är en fröjd med alla årstidsväxlingar, turismens puls och fjällets lugn.

Information

Typ: Villa
Upplåtelseform: Friköpt
Rum: 4 (varav 3 sovrum)
Boarea/Biarea: 121/0 kvm
Byggår: 1977 (om/tillbyggt 1992)
Tomtarea: 457 kvm, Trädgårdstomt
Objektnr: JL162
Tillträde: Enligt ö.k.
Pris: 1 550 000 kr eller högstbjudande

Bilagor

Byggnad

Fastighetsbeteckning: 
Härjedalen Funäsdalen 77:9
Byggnadstyp: 
1-plansvilla med carport
Byggår: 
1977
Till-/ombyggt: 
om/tillbyggt 1992
Grund: 
Betongplatta
Stomme: 
Trä
Fasad: 
Stående träpanel
Fönster: 
2-glas och 3-glas isoler
Bjälklag: 
Trä
Tak: 
Plåt
Utvändig plåtarbete: 
Lackerad plåt
Uppvärmning: 
Fjärrvärme
Ventilation: 
Mekanisk (endast frånluft)
Övrigt byggnad: 

Varje hus har en carport som är länken mellan husen. Längst in i carporten finns en vägg som ger ett utrymme att förvara gräsklippare, skidor m.m. I väggen finns en låsbar dörr som leder till gräsytor på baksidan av huset där förrådsbyggnaden finns.

Under ägotiden har ägarna utfört en mindre tillbyggnad och en rad förbättringar på fastigheten.
2017, ny regleringsutrystning i värmeväxlaren
2014, ny köksfläkt
2013, ny takfläkt och plåttaket ommålat
2009, ny frys
2007, nytt kylskåp
2006, ny tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin
2005, nya köksluckor och lådor från Härjedalsök
2003, ny elspis
2002, ny värmeväxlare
1992, utbyggnad med 5 kvm för bastu och dusch

Senaste sotning och brandskyddskontroll samt sotning av takfläkt är utförd
2016-04-06. Takstege och glidskydd saknas på yttertaket.

Övriga byggnader

På tomten finns en förrådsbyggnad med ca 10 kvm byggnadsarea för förvaring av trädgårdsredskap, gräsklippare och ved. Byggnaden är oisolerad.

Allmänt om objektet

Taxeringskod: 
220
Taxeringsår: 
2016
Taxeringsvärde: 
848 000 kr
Varav byggnad: 
572 000 kr
Summa pantbrev: 
415 000 kr
Tomtarea: 
457 kvm
Tomt typ: 
Trädgårdstomt
Övrigt tomt: 

Mysig och lättskött tomt med gräsytor som kantas av björk, buskar i ytterkant. Intill uteplatsen växer egna vinbär på frodiga buskar och gula Ölandstok. Infarten och carport är asfalterad.

VA: 

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Plan: 
Funäsdalens tätortStadsplan, beslutadDatum: 1987-11-13Genomförande: slut 1992-06-30Funäsdalens samhälle, funäsdalen 77:1 m flByggnadsplan, avregistreradDatum: 1971-09-28
Huset säljs med merparten av möbler och inventarier, gräsklippare m.m. Möbler och inventarier som ingår i köpet finns specificerade på en inventarielista. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Välkommen att kontakta oss för visning, ytterligare information och boendekostnadskalkyl!

Driftkostnader

Total driftkostnad: 
31 868 kr
Uppvärmning: 
15155 kr
El: 
7314 kr
1472 kWh
VA: 
5389 kr
Renhållning: 
774 kr
Väg, samfällighet: 
200 kr
Sotning: 
338 kr
Försäkring: 
2698 kr

Kommentar: 

Posten uppvärmning avser fjärrvärme. Posten el avser nätavgift till Härjeåns Nät AB om 6 276 kronor och kostnad för hushållsel om 1 045 kronor. Säljarna har haft bostaden som fritidsbostad för 2-4 personer, ca tre månader/år. Tänk på att driftskostnaderna är baserade på nuvarande ägares nyttjande och att de kan variera kraftigt beroende på nyttjandegrad.

Energideklaration

Energideklaration: 
Performed
Datum för energideklaration: 
2017-10-25
Energiprestanda: 
140
Energiklass: 
D

Allmän beskrivning

Trevligt och ljust boende med allt i ett plan. Via uteplatsen och in i entrén kommer vi till den större hallen. Till vänster finns en stor öppning in till kök med matplats. Vid kökets bortre del finns ingången till tvättstugan och groventrén. Till höger i hallen, med en lika stor öppning, tar vi oss in i vardagsrummet med matplats och den vitputsade öppna spisen.

Det rymliga sovrummet 1, möblerat med två våningssängar som är bredare nedtill, ligger bredvid vardagsrum. Rakt fram ett separat toalettrum. Vidare från hallen leder en passage, och till höger finns badrummet med dusch och bastu. Rakt fram i passagen hittar vi sovrum 2, även det med en våningssäng. Mitt emot badrummet finns ytterligare en mindre passage in till sovrum 3. Alla sovrum är rymliga och badrummet med dubbla handfat och bastu, passar för både stora och små!

HallFrån uteplatsen kommer man in i den stora hallen som också leder oss in till alla rum i huset. Till vänster finns plats för ytterkläder och skor bredvid den stora öppningen till köket. Till höger ligger vardagsrummet. Rakt fram ligger en passage som leder till alla sovrum och badrum. Plastmatta på golv, målad väv på väggar och målade skivor i tak.

KökKök med härligt ljusinsläpp från fönster som vetter ut mot innergården och den egna uteplatsen. Här finns matbord med plats för många mitt emot arbetsytor i vinkel som skapar gott om utrymme för gemensam matlagning. Köksluckorna och lådorna i ljus, trämönstrad laminat kommer från lokala HärjedalsKök. Den maskinella utrustningen består av spis med keramikhäll och ugn, köksfläkt samt fullstort kylskåp med mindre separat frys. Den rostfria diskbänken har två hoar och mikro står på bänk. Plastmatta på golv, målad väv och tapet på väggar målade skivor i tak.

Tvättstuga/groventréInnanför köket finns husets tvättstuga och groventré. Här finns avhängningsmöjligheter till vänster om ytterdörren som leder oss direkt ut i carporten. Det finns ett torkskåp (utan dörr), tvättmaskin och torktumlare samt två garderober varav den ena är ett städskåp. Plastmatta på golv och våtrumsmatta på vägg samt målade skivor i tak.

VardagsrumVardagsrummet inrymmer ett matbord, en öppen spis och hörnsoffa med soffbord. Öppna spisen, centralt placerad i rummet är en riktig stämningshöjare nu när vintern är i antågande. Ett stort fönsterparti vetter ut mot uteplatsen i sydvästläge. Ytterligare ett fönster finns på kortsidan av rummet och det tillsammans med den vitmålade träpanelen i taket, bildar ett ljust och trivsamt rum att umgås i. Laminatgolv och målad väv på väggar.

Sovrum 1Vägg i vägg med vardagsrummet ligger ett rymligt sovrum med två våningssängar och fyra garderober. Fönster med utsikt mot Funäsdalsberget. Plastmatta på golv, målad väv på vägg samt målade skivor i tak.

ToalettrumRakt fram i hallen finns det separata toalettrummet med WC, handfat och badrumsspegel. Plastmatta på golv, tapet på vägg och målade skivor i tak.

Badrum med bastuBadrummet är praktiskt med dubbla handfat i kommod, stor spegel, WC, dusch och bastu. Rummet är väl upplyst och har bra ytor för förvaring. I duschen sitter en Paxfläkt och lämpligt mitt emot två elektriska handdukstorkar. Ytskikt med plastmatta på golv och väv på väggar. Målade skivor i tak. Bastun har plats för minst sex personer och värms upp via ett elektriskt aggregat. Plastmatta på golv och träpanel på väggar och i tak.

Sovrum 2Ett något mindre sovrum, men ändå rymligt. Möblerat med en våningssäng, skrivbord och byrå. Fönster med utsikt mot Funäsdalsberget. Plastmatta på golv, målad väv på vägg samt målade skivor i tak.

Sovrum 3Genom en tvärgående passage, kommer vi till sovrum 3. I passagen finns tre st. garderober och en öppen förvaringsdel. I sovrummet finns två enkelsängar med sidobord, ett skrivbord och fyra st. garderober. Både den lilla passagen och sovrummet har ytskikt med plastmatta på golv, målad väv på väggar samt målade skivor i tak.

Information

Antal rum: 
4
Varav sovrum: 
3
Boarea: 
121 kvm
Biarea: 
0 kvm
Källa: 
säljarens information

Närområdet

Om Funäsdalen: Vackert belägen mellan berg och sjö med utsikt över fjällen ligger centralorten i området. Gondolbanan kopplar samman berget med byn och skapar inte bara känslan av att vara en skidort utan är det också på riktigt. Här har du ski-in, ski-out läge samtidigt som du är i centrum. Funäsdalen lockar många, sommar som vinter och skapar en skön mix av turister och lokalbefolkning. Funäsdalsberget erbjuder 5 liftar och 17 nedfarter med inte mindre än 300 meters fallhöjd. Gondolbanan är öppen nästan året om och gör det enkelt för alla med eller utan skidor att komma upp på toppen och njuta av den milsvida panoramautsikten. Som den centralort som Funäsdalen utgör för området är alla anläggningar inom rimligt avstånd. Här får du tillgång till 136 nedfarter och 40 liftar på ett och samma liftkort. I Funäsdalen är det aldrig långt till närmaste skid- eller skoterspår. Här finns ett av världens bästa spårsystem, Nordic Ski systemet för längdskidåkning med sina 300 km pistade skidspår och inte mindre än 610 km preparerade skoterleder som kopplar samman alla byar oavsett vart du bor. Sommartid erbjuder området fina möjligheter till paddling, fiske, ridning, vandring, cykling, golf, bär- och svampplockning. Området kännetecknas av sin lättillgänglighet vilket gör att alla kan få ta del av fjällkänslan, gammal som ung. Endast 5 kilometer bort i Ljusnedal finns Sveriges äldsta 18-håls fjällgolfbana som är värd att besöka.
Närservice: 
Här finns en levande bykärna med alla samhälleliga funktioner som du kan tänkas behöva så som mataffärer, restauranger, gym, bensinstationer, post, välsorterade butiker, sjukvård, bowlinghall, bibliotek och systembolag.
Parkering: 
Parkera enkelt och bekvämt i P-huset i centrala Funäsdalen, strax nedanför påstigning för gondolen som tar dig till toppen av Funäsdalsberget både sommar och vinter.
Omgivning Övrigt: 
Läs gärna mer om Funäsdalen och Funäsfjällen på: www.funasdalen.se och www.funasfjallen.se

Speciellt

Huset säljs med merparten av möbler och inventarier, gräsklippare m.m. Möbler och inventarier som ingår i köpet finns specificerade på en inventarielista.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Välkommen att kontakta oss för visning, ytterligare information och boendekostnadskalkyl!

Vägbeskrivning

Från Funäsdalens centrum åk väg 84 mot Norge. Sväng höger in på Nyhemsvägen, mitt emot OKQ8. Ta höger och direkt höger igen, in på Torpstigen. Sväng första vänster, huset är det tredje på vänster sida. Välkommen hit för en visning!

Bilder

Kedjehus i lugnt och familjevänligt område centralt i Funäsdalen
Kedjehus i lugnt och familjevänligt område centralt i Funäsdalen
Höstbilder
Höstbilder
Vid foten av Funäsdalsberget
Vid foten av Funäsdalsberget
Carport med plats för en bil mellan byggnaderna
Carport med plats för en bil mellan byggnaderna
Härlig uteplats och välkomnande entré
Härlig uteplats och välkomnande entré
Utsikt mot kvarteret från entrén
Utsikt mot kvarteret från entrén
In till hallen
In till hallen
Ljust kök med utsikt mot rundslingan på Torpstigen
Ljust kök med utsikt mot rundslingan på Torpstigen
Köket i vinkel med luckor och lådor från Härjedalskök
Köket i vinkel med luckor och lådor från Härjedalskök
Trevlig matplats vid fönstret
Trevlig matplats vid fönstret
Vardagsrum med stora fönsterpartier
Vardagsrum med stora fönsterpartier
Här finns en fin, murad öppen spis som värmer gott
Här finns en fin, murad öppen spis som värmer gott
Huset har tre sovrum, här sovrum 1, som är stort och rymligt med plats för sex personer
Huset har tre sovrum, här sovrum 1, som är stort och rymligt med plats för sex personer
Sovrum 1
Sovrum 1
Gott om garderober i sovrummet
Gott om garderober i sovrummet
Sovrum 2
Sovrum 2
Sovrum 2 med en våningssäng med bredare säng nertill...
Sovrum 2 med en våningssäng med bredare säng nertill...
...och plats för skrivbordshörna
...och plats för skrivbordshörna
I sovrum 3 kan en dubbelsäng placeras
I sovrum 3 kan en dubbelsäng placeras
Sovrum 3
Sovrum 3
Garderober för bra förvaring både i rummet och...
Garderober för bra förvaring både i rummet och...
...i passagen till sovrum 3
...i passagen till sovrum 3
Badrum med dubbla handfat, wc
Badrum med dubbla handfat, wc
Bastu och dusch
Bastu och dusch
Här finns även ett separat toalettrum med wc och handfat
Här finns även ett separat toalettrum med wc och handfat
Tvättstuga med groventré
Tvättstuga med groventré
Planritning
Planritning
Rundslingan på Torpstigen
Rundslingan på Torpstigen
Fler utvändiga bilder
Fler utvändiga bilder
Förrådsbyggnad på "baksidan" av huset och grönytor
Förrådsbyggnad på "baksidan" av huset och grönytor
Förrådsbyggnad för ved, trädgårdsredskap och annat
Förrådsbyggnad för ved, trädgårdsredskap och annat
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Pistkarta Funäsdalsberget
Pistkarta Funäsdalsberget
Vintervy från Funäsdalsberget. Torpstigen 20 längst ner till vänster i bild
Vintervy från Funäsdalsberget. Torpstigen 20 längst ner till vänster i bild
Funäsgondolen med skidåkning från bykärnan upp till Toppstugan med restaurang
Funäsgondolen med skidåkning från bykärnan upp till Toppstugan med restaurang
Funäsgondolen, toppstationen
Funäsgondolen, toppstationen
Anåfjällen i bakgrunden
Anåfjällen i bakgrunden
Funäsgondolen
Funäsgondolen
Kåvan dalstation med 6-stolslift upp till toppen och mysigt barnområde
Kåvan dalstation med 6-stolslift upp till toppen och mysigt barnområde

Intresseanmälan

Jannie Lindberget

Ägare/ Registrerad Fastighetsmäklare

070 751 05 16
Maila mig
Besök oss på Facebook