Fritidshus i Funäsdalen

Vargspåret 1A, 1B, 3A, 3B, 3C

Budgivning pågår
Vargspåret 1A, 1B, 3A, 3B, 3C

Två fritidshus, totalt fem lägenheter med stor potential för uthyrning

Område Funäsdalen
Tomt 2197 kvm

Boarea 265 kvm
Antal rum 20 (15 sovrum)

Tillträde Enligt ö.k.
Pris 4 300 000 kr eller högstbjudande
Högsta bud: 3 900 000 kr

Fritidsboende med vacker fjällutsikt och fem lägenheter i två hus. Varje lägenhet inrymmer sex bäddar och öppen planlösning i kök, allrum och matplats. Klassiska träpaneler på väggar och i tak pryder kök och allrum. Badrummen är fräscha med klinker och kakel. Mellan husen finns en vedeldad bastu och ett förråd.

+ Gör intresseanmälan+ Beräkna månadskostnad

Ansvarig mäklare:

Jannie Lindberget

Ägare/ Registrerad Fastighetsmäklare

070 751 05 16
Maila mig

Objektsbeskrivning

Allmän beskrivning

Två fastigheter, med vardera ett hus och totalt fem lägenheter söker nu en ny ägare. Här finns möjligheten att förvärva och hyra ut välskötta fritidsboenden med fin fjällutsikt och bekvämt avstånd till både utförs- och längdåkning. Gångavstånd till bykärnan med bra restauranger, butiker och livsmedel är också uppskattat. Hus 1 inrymmer två identiska lägenheter om vardera ca 50 kvm boarea. Likaså hus 3, med tre något större lägenheter om ca 55 kvm boarea/lgh. Interiörbilderna är tagna i lägenheterna 1 A och 3 A och ger därmed en bra bild över samtliga lägenheter.

Varje lägenhet har sex bäddar, kök, matplats, allrum och helkaklat, fräscht badrum som renoverades 2011/2012. Ett praktiskt, låsbart förråd för skidor och annat intill de vindskyddade och diskreta entréerna är också bra.

Lägenheterna säljs fullt möblerade och har det som behövs för att hyras ut som ett bekvämt och klassiskt fjällboende, direkt.

Mellan de två husen står en vedeldad bastubyggnad med ett separat rum för relax och omklädning. Intill bastun står en friggebod, i samma stil, som idag används som förråd.

Bastuhuset med plats för många bastubadare, har utsikt mot Funäsdalsberget och ängsmarken bredvid huset. Vedförvaring alldeles intill ytterdörren gör det smidigt att elda upp önskad temperatur. Inne i relaxrummet finns sittbänkar och stora fönster.

De mörka timmerfasaderna på respektive byggnad ger ett enhetligt och diskret intryck. Husen ligger i direkt anslutning till vägen med gott om plats för parkering. På yttervägg finns eluttag för motorvärmare.

Röstberget ligger precis på toppen av Funäsdalshöjden med gångavstånd till bykärnan. Området är bebyggt av såväl bofasta som stugägare. Härifrån är det enkelt att ansluta till välpreparerade längdspår. Elljusspåren går alldeles i anslutning till Röstberget, därifrån når du Nordic Ski-systemet med totalt 30 mil välpreparerade längdspår sammanlänkade mellan byarna i Funäsfjällen.

Funäsdalsberget med njutbar alpinskidåkning är beläget endast 800 meter bort.

Information

Typ: Fritidshus
Upplåtelseform: Friköpt
Rum: 20 (varav 15 sovrum)
Boarea/Biarea: 265/5 kvm
Byggår: 1977 (om/tillbyggt 2001)
Tomtarea: 2197 kvm, Naturtomt
Objektnr: JL166
Tillträde: Enligt ö.k.
Pris: 4 300 000 kr eller högstbjudande

Byggnad

Fastighetsbeteckning: 
Härjedalen Funäsdalen 7:49 och 7:50
Byggnadstyp: 
Fritidshus, två byggnader med 5 lägenheter i ett plan
Byggår: 
1977
Till-/ombyggt: 
om/tillbyggt 2001
Grund: 
Betongplatta (hus 2)
Grundmur: 
Betongsten (hus 1)
Stomme: 
Timmer
Fasad: 
Timmer
Fönster: 
2-glas med spröjs
Bjälklag: 
Betong och trä
Tak: 
Plåt
Utvändig plåtarbete: 
Lackerad plåt
Uppvärmning: 
Direktverkande el
Ventilation: 
Självdrag
Övrigt byggnad: 

Varje lägenhet har vindskyddade entréer som även inrymmer kallförråd om ca 1 kvm.

Huset med två lägenheter på fastigheten Funäsdalen 7:50 är byggt 1975 och har torpargrund. Huset med tre lägenheter på fastigheten Funäsdalen 7:49 är byggt 1977 och står på gjuten betongplatta. Båda husen är utbyggda 2001. År 2011/2012 renoverades samtliga fem badrum.

Övriga byggnader

Vedeldad bastubyggnad med vidbyggd vedförvaring och omklädningsrum. Det första rummet för ombyte, har bänkar i vinkel och fönster ut mot Funäsdalsberget. Plastmatta på golv och träpanel på väggar och i tak.
Bastun har plats för många med sittplatser på båda sidor om den rejäla kaminen. Plastmatta på golv, träpanel på väggar och i tak.
Byggnaden har en grundläggning av torpargrund, fasad av timmer och plåttak. Till byggnaden finns el. 2-glas fönster med spröjs.

Friggebod, ca 10 kvm som idag används som förråd. Boden är oisolerad. Grund av upplagda lecastenar och träplintar, fasad av timmer samt plåttak.

Bastubyggnaden och friggeboden står troligen på tomtgränsen, mellan bostadshusen.

Allmänt om objektet

Taxeringskod: 
220
Taxeringsår: 
2016
Taxeringsvärde: 
1 080 000 kr
Varav byggnad: 
636 000 kr
Summa pantbrev: 
80 000 kr
Tomtarea: 
2197 kvm
Tomt typ: 
Naturtomt
Övrigt tomt: 

Tomtstorlek på fastigheten Funäsdalen 7:49 är 1 139 kvm.
Tomtstorlek på fastigheten Funäsdalen 7:50 är 1 058 kvm. Totalt: 2 197 kvm.

Taxeringsvärde för fastigheten Funäsdalen 7:49 är 1 080 000 kr varav byggnad 636 000 kr.
Taxeringsvärde för fastigheten Funäsdalen 7:50 är 1 172 000 kr varav byggnad 608 000 kr. Uppgiftsår 2016.

VA: 

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Plan: 
Funäsdalen 7:11 m fl Byggnadsplan, beslutad Datum: 1971-11-05
Husen säljs fullt möblerad med möbler, inventarier, husgeråd som specificeras i en inventarielista. Värdet för möbler och inventarier kan särskrivas i köpekontraktet till ett värde som överenskommes mellan köpare och säljare. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Kontakta oss för visning, ytterligare information och boendekostnadskalkyl. Huset visas genom personliga visningar när det passar Er. Välkomna!

Driftkostnader

Total driftkostnad: 
76 593 kr

El: 
48597 kr
48275 kWh
VA: 
16170 kr
Renhållning: 
5826 kr
Väg, samfällighet: 
6000 kr

Kommentar: 

Posten el avser nätavgifter till Härjeåns Nät AB om totalt 19 157 kr. samt kostnad för uppvärmning och hushållsel om 29 440 kr. Observera att driftskostnaderna saknar uppgifter på kostnad för försäkring. Köparen uppmanas att kontakta valfritt försäkringsbolag för att få uppgifter om kostnad för försäkringspremie. Tänk på att driftskostnaderna är baserade på nuvarande ägares nyttjande och att de kan variera kraftigt beroende på nyttjandegrad.

Energideklaration

Energideklaration: 
Behövs ej

Allmän beskrivning

Interiör Hus 1 (två lägenheter om vardera 50 kvm boarea)

Några trappsteg tar oss upp till entrédörren. Till vänster om ytterdörren har vi det utvändiga förrådet, avsett för t.ex. skidförvaring. Innanför ytterdörren och till höger finns torkskåpet och till vänster avhängningsmöjligheter. Tar vi ytterligare ett steg in till vänster finns mer krokar för ytterkläder samt ett städskåp. Badrummet är beläget rakt fram. Till höger finns allrum och till höger om det matplatsen intill fönster med söderläge. Köket och sovrummen till vänster i allrummet.

Interiör Hus 3 (tre lägenheter om vardera 55 kvm boarea)

Dessa lägenheter har en något större utomhusentré under tak, även här med förråd och ytterligare en yta under tak för utomhusförvaring. Direkt innanför dörren finns hatthylla och en dubbelgarderob. Till vänster har vi badrum med dusch och torkskåp. Till höger i hallen kommer vi in i allrum med kök och matplats. Köket ligger till vänster i rummet med ingång till sovrum 1. De två andra sovrummen ligger vägg i vägg. Allrummet ligger rakt fram sett från hallen och matplatsen till höger.

Hall i hus 1Praktisk hall med torkskåpet placerat direkt till vänster. Till höger, plats för avhängning av ytterkläder och skor. I förlängning av hallen och till vänster finns ytterligare en hatthylla och ett städskåp. Plastmatta på golv, träpanel på väggar och i tak i den första halldelen. Plastmatta på golv, målad väv på väggar och träpanel i tak i den inre delen.

Badrum i hus 1Från hallen och rakt fram kommer vi in i badrummet som inrymmer WC, handfat, dusch med draperi och varmvattenberedare om 100 liter från 2010. Klinker på golv, kakel på väggar samt träpanel i tak.

Allrum/kök/matplats i hus 1Vidare in i huset finns köket till vänster, soffgrupp rakt fram och matplatsen till höger genom en större dörröppning. Köket har en liten köksö med skåpförvaring som avdelar rummet mot allrumsdelen och elspis med glashäll och ugn. Rostfri diskbänk med två hoar, fläkt, kyl/frys och mikro. Ovanför diskbänken sitter det kakel.

Allrummet består av en 3-sitssoffa, ett bord och två fåtöljer. Den vägghända Tv:n är placerad på väggen till höger, strax intill hallen. Matrumsdelen ligger till höger i rummet. Här finns bord med tilläggsskiva, sex stolar och en byrå. Spröjsade fönster, med utsikt över fjällen.

Sovrum 1 i hus 1 och 3I köksdelen finns dörren in till sovrummet med två enkelsängar. I rummet finns också en dubbelgarderob, sängbord och en byrå. Plastmatta på golv, målad väv på väggar och träpanel i tak.

Sovrum 2 och 3, i hus 1 och 3Varje sovrum har en våningssäng, ett sängbord och en garderob. Plastmatta på golv, målad väv på vägg och träpanel i tak.

Hall i hus 3Till vänster i hallen har vi en dubbelgarderob och rakt fram plats för kläder och skor. Plastmatta på golv, träpanel på väggar och i tak.

Badrum i hus 3Det helkaklade badrummet inrymmer WC, dusch med draperi, handfat, varmvattenberedare och torkskåp. Träpanel i tak.

Allrum/kök/matplats i hus 3Allrummet har en soffgrupp rakt fram och matplatsen till höger genom en större dörröppning. Köket i vinkel har en elspis med glashäll och ugn. Rostfri diskbänk med två hoar, fläkt, kyl med mindre frys och mikro. Kakel ovanför diskbänk. Rummet som helhet har plastmatta på golv och träpanel på väggar och i tak.

Allrummet består av en tresitssoffa, ett bord och två fåtöljer. Den vägghända Tv:n är placerad på väggen till höger, strax intill hallen. Matrumsdelen ligger till höger i rummet och är något separat från allrummet. Bord med tilläggsskiva, sex stolar och en byrå är placerat i denna avdelning. Spröjsade fönster ner mot dalen.

Information

Antal rum: 
20
Varav sovrum: 
15
Boarea: 
265 kvm
Biarea: 
5 kvm
Källa: 
säljarens information

Närområdet

Om Funäsdalen: Vackert belägen mellan berg och sjö med utsikt över fjällen ligger centralorten i området. Gondolbanan kopplar samman berget med byn och skapar inte bara känslan av att vara en skidort utan är det också på riktigt. Här har du ski-in, ski-out läge samtidigt som du är i centrum. Funäsdalen lockar många, sommar som vinter och skapar en skön mix av turister och lokalbefolkning. Funäsdalsberget erbjuder 5 liftar och 17 nedfarter med inte mindre än 300 meters fallhöjd. Gondolbanan är öppen nästan året om och gör det enkelt för alla med eller utan skidor att komma upp på toppen och njuta av den milsvida panoramautsikten. Som den centralort som Funäsdalen utgör för området är alla anläggningar inom rimligt avstånd. Här får du tillgång till 136 nedfarter och 40 liftar på ett och samma liftkort. I Funäsdalen är det aldrig långt till närmaste skid- eller skoterspår. Här finns ett av världens bästa spårsystem, Nordic Ski systemet för längdskidåkning med sina 300 km pistade skidspår och inte mindre än 610 km preparerade skoterleder som kopplar samman alla byar oavsett vart du bor. Sommartid erbjuder området fina möjligheter till paddling, fiske, ridning, vandring, cykling, golf, bär- och svampplockning. Området kännetecknas av sin lättillgänglighet vilket gör att alla kan få ta del av fjällkänslan, gammal som ung. Endast 5 kilometer bort i Ljusnedal finns Sveriges äldsta 18-håls fjällgolfbana som är värd att besöka.
Närservice: 
Här finns en levande bykärna med alla samhälleliga funktioner som du kan tänkas behöva så som mataffärer, restauranger, gym, bensinstationer, post, välsorterade butiker, sjukvård, bowlinghall, bibliotek och systembolag.
Parkering: 
Parkera enkelt och bekvämt i P-huset i centrala Funäsdalen, strax nedanför påstigning för gondolen som tar dig till toppen av Funäsdalsberget både sommar och vinter.
Omgivning Övrigt: 
Läs gärna mer om Funäsdalen och Funäsfjällen på: www.funasdalen.se och www.funasfjallen.se

Speciellt

Husen säljs fullt möblerad med möbler, inventarier, husgeråd som specificeras i en inventarielista. Värdet för möbler och inventarier kan särskrivas i köpekontraktet till ett värde som överenskommes mellan köpare och säljare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Kontakta oss för visning, ytterligare information och boendekostnadskalkyl. Huset visas genom personliga visningar när det passar Er. Välkomna!

Vägbeskrivning

Från Funäsdalen i korsning mellan Vallarvägen-Rörosvägen, kör 685 meter mot Bruksvallarna tills du når högsta krönet med Funäsdalsberget till vänster. Tag höger in på Åsargatan och fortsätt ca 680 meter och håll vänster in på Renslingan och stugområdet på Röstberget. Kör ca 140 meter och sväng vänster in på Vargspåret. Husen är de första två på vänster sida. Välkommen hit för en visning!

Bilder

Vargspåret med utsikt över Funäsdalsberget
Vargspåret med utsikt över Funäsdalsberget
Huset på Vargspåret 1, Funäsdalsberget och Skarvarna i bakgrunden
Huset på Vargspåret 1, Funäsdalsberget och Skarvarna i bakgrunden
Vindskyddad entré, hus 1
Vindskyddad entré, hus 1
Trivsamma köket i hus 1
Trivsamma köket i hus 1
Sovrum 1, i  hus 1
Sovrum 1, i hus 1
Köksö med bänkförvaring
Köksö med bänkförvaring
Sovrum 2, i hus 1
Sovrum 2, i hus 1
Sovrum 3, i hus 1
Sovrum 3, i hus 1
Allrum i hus 1
Allrum i hus 1
Allrum och matplats, hus 1
Allrum och matplats, hus 1
Badrum i hus 1
Badrum i hus 1
Hall i hus 1
Hall i hus 1
Planritning hus 1
Planritning hus 1
Planritning hus 3
Planritning hus 3
Vi fortsätter till hus 3 på adressen Vargspåret 3
Vi fortsätter till hus 3 på adressen Vargspåret 3
Hus 3 med tre lägenheter
Hus 3 med tre lägenheter
Kök i vinkel, hus 3
Kök i vinkel, hus 3
Sovrum 1 i hus 3
Sovrum 1 i hus 3
Sovrum 2, hus 3
Sovrum 2, hus 3
Sovrum 3, i hus 3
Sovrum 3, i hus 3
Allrum och matplats i hus 3
Allrum och matplats i hus 3
Badrum i hus 3
Badrum i hus 3
Hall, vägg i vägg med kök i hus 3
Hall, vägg i vägg med kök i hus 3
Entré med låsbart förråd, hus 3
Entré med låsbart förråd, hus 3
Bastubyggnaden är belägen mellan bostadshusen
Bastubyggnaden är belägen mellan bostadshusen
Bastu och relax
Bastu och relax
Vargspåret 1A, 1B, 3A, 3B, 3C - med lägenhetsangivelser
Vargspåret 1A, 1B, 3A, 3B, 3C - med lägenhetsangivelser
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Funäsdalsberget, pistkarta
Funäsdalsberget, pistkarta
Funäsdalsberget, sommarkarta
Funäsdalsberget, sommarkarta
Funäsdalsberget
Funäsdalsberget
Skarvarna i vinterskrud
Skarvarna i vinterskrud
Skoterleden går ända upp till toppen av berget
Skoterleden går ända upp till toppen av berget
Stor- och Lillskarven
Stor- och Lillskarven
Ta gondolen från byn till toppen!
Ta gondolen från byn till toppen!
Toppstugan på Funäsdalsberget med god lunch och fika
Toppstugan på Funäsdalsberget med god lunch och fika

Intresseanmälan

Jannie Lindberget

Ägare/ Registrerad Fastighetsmäklare

070 751 05 16
Maila mig
Besök oss på Facebook